ВАМПИРИ НА РАБОТНОТО МЯСТО

1
Добави коментар
Aleff
Aleff

Вампири на работното място, те изпитват неудържимо желание да изхвърлят от себе си задушаващите го тежки енергии. Никой не желае да работи с енергиен вампир и всеки ден да преживява сътворените от него конфликти, напрегнати ситуации и психически стресове, които и без това не са малко в живота ни.

                       Дълбокото блато на вампиризма

Сутрин, когато се събуждаме и бързаме за работа, всеки по различен начин възприема това, което му предстои. Тези, които обичат професията и колегите си са изпълнени с чистата енергия на радостта от деня, който е пред тях. И обратното – за които предстоящите ангажименти са бреме, а хората, с които се срещат са противни, мислят за работата си като за каторга.

Проклинайки, вампирът мъчително става от леглото. Оттук насетне всичко и всеки започва да го дразни.
Той няма желание да излезе от дома си и да прекара деня с “идиотите в службата”. Към това усещане се прибавя тежестта на тялото и психическото напрежение, което всеки момент може да го взриви.
Вампирът вече е болен. Той изпитва неудържимо желание да изхвърли от себе си задушаващите го тежки енергии. И така, по стечение на обстоятелствата точно тази сутрин ще имаме “късмет” да попаднем в автобуса, с който пътува вампирът. И ето – съвсем съзнателно, с не малка доза удовлетворение той настъпва някого по “любимия” му мазол!

Вампирът прави това умишлено, изпитвайки желание да причини болка, да предизвика възмущение, а след това да се превключи към някого и да се зареди.
Няма съмнение, че без много усилия вампирът успява да постигне намерението си. Реагирайки на наглостта му, сърцето ви започва да бие ускорено, а чувството, което изпитвате е душевна погнуса и отвращение.

Вампирът е осъществил целта си!

Вашата енергия (прана) се е откъснала и е преминала във външната енергийна обвивка (аурата). Вие сте бесен! Започва да ви се повдига, а от доброто настроение, с което сте се събудили и сте тръгнали на работа не е останала и следа.
Затова пък вампирът продължава да подгрява вашето раздразнение с нови, все по-нагли думи и оскърбления.
Подложена на това издевателство, не след дълго вашата енергия преминава към вампира.

С ваша помощ, без да осъзнавате това, вампирът се е заредил с енергията, която сте имали неблагоразумието да изхвърлите от себе си, за да удовлетворите вампирската енергийна жажда. Вампирът се е успокоил.
Той е изхвърлил върху вас това, което го задушава и му пречи да живее нормално. Той се е наситил с вашата енергия. А вие?
Вие пристигате в службата и още дълго не можете да се успокоите и да се съсредоточите върху ангажиментите си. Чувствате се унизен и оскърбен. Разбирате, че след случилото се в автобуса сте останали без сили.

Но за съжаление вие не разбирате, че сте позволили да ви опръскат с душевна мръсотия и сте имали неразумността да изхвърлите бисерите на душата си в дълбокото блато на вампиризма!
Обърнете внимание, че след като халосат някого психически, вампирите започват да говорят уверено и на висок глас. Да се държат като герои. Очите им светват, а главата гордо се вдига. Едва тогава започвате да разбирате истинския смисъл на думите им, изстреляни срещу вас: “Идиот, сиктир оттук!”, “Като не ти е приятно – махни се!”, “Я го виж ти него, отгоре на всичко си сложил и шапка!” и т.н.

“Шансът” да се сблъскате с енергиен вампир още от сутринта не спира дотук. Реална е и възможността той с нетърпение да ви очаква на работното място. Често пъти този вампир е “собственият” ви началник. Ако е така, картината е позната. Тя започва още в понеделник сутринта. Началникът-вампир събира подчинените си и с това започва големият театър, в който шефът се изявява като велик.

На това съвещание, в началото на седмицата, всеки от “неговите хора” получава по нещо: обидна дума. Намек или заплаха… Важното е да не се забравя, че командва той и че всеки трябва да върши това, което той иска..
След сбирката вампирът излиза доволен от стаята и потупвайки хората по рамото ги моли да не му се сърдят, защото всичко, което правел било в полза на общото дело и ако не бил толкова строг и взискателен, никой нямало да работи и всичко щяло да пропадне.

Уважаеми енергийни донори, “имате шанс”, ако шефът ви се зарежда с вашата енергия за цялата седмица само по време на понеделнишките оперативки. Представяте ли си, ако тази ваша енергия не му е достатъчна и той започне да ви събира всеки ден?
Горко ви!
Безполезно е да се борите срещу този началник. Победител от войната ще излезе вампирът, защото всеки път, все по-успешно и по-мощно ще се зарежда с вашата психическа енергия. За него вие и вашата безполезна съпротива представлявате доза спокойствие и здраве. Вампирът не само се радва, но той с нетърпение очаква всяка следваща война, защото вие му правите услуга да ви вижда всеки ден и да се зарежда от вас. Началникът-вампир не може да живее вече без вашата конфронтация, защото вие сте негов безценен енергиен източник.

Моят съвет е: вместо да се сражавате с вампира го накажете! Каквото и да поискате вече от него, той ще се съгласи, защото вампирът е свикнал да получава вашата енергия, която му е жизнено необходима.

Имате право да пожелаете тройно, петорно увеличение на заплатата – вампирът ще ви го даде! Така поне ще получите една малка компенсация за вашата пропиляна психическа енергия и здраве.

Вампирът-началник не обича работата си.

Като всеки вампир той се интересува от неа само заради личния си интерес. Без да изпитва скрупули той открито признава, че плюе на другите, важното е той да задържи мястото си. Този началник командва, а не изпълва колектива с положителна енергия и чувството на уважение към себе си.

Като ответна реакция на този метод на управление някои от подчинените превиват гръб, угодничат и се спотайват. Използвайки малодушието им, вампирът започва с още по-голямо настървение да ги държи в подчинение и страх. Така той подхранва измамното си самомнение за непогрешимост и величие.

Спомнете си какво пише Пушкин: “Когато престана да умее да се шегува, започна да задължава другите да го уважават”.

Вампирът-началник точно разбира и оценява ситуацията в екипа, който ръководи, затова крещи, удря по масата и оскърбява в очите, преструвайки се на разстроен и съкрушен от неприятностите, които самият той е сътворил. Целта е да зашемети психически хората, а след това да завоюва пространство, в което да въдвори своя измислен закон.
Началникът-вампир не уважава хората, но “добре” преценява от кого има полза. По правило вампирът се отнася различно към тези, с които работи. Едни използва за донори, а други за “приятели”.

Ще ви предложа експеримент. Това, което единствено трябва да направите е да не реагирате на грубостта на началника си.

Когато вампирът ви нападне, в замяна му се усмихнете. Споменете нещо неопределено за времето, разкажете весела история или случка, която сте видели на улицата. Ако успеете да се въздържите и да не отвърнете на агресията му и направите това, което ви казах, всички ще станат свидетели на чудо!

Хората около вас ще видят как вампирът изведнъж започва да почервенява, как тялото му се разтриса и той се хваща за сърцето. Пред очите ви ще се разкрият и с пълна сила ще блеснат истинските симптоми на болестта на вампиризма: вик от безсилие, грубост от невъзпитание, ярост от злоба. В този момент всичко, добре прикривано и пазено в тайна, ще блесне и ще се разбере какво представлява вашият началник, който е енергиен вампир.

А това ще се случи, защото този път не сте отдали своята енергия на вампира, с която той е свикнал и очаква да я получи при всяка среща с вас.
Докато не се отскубнете от тази прегръдка, ще продължавате да бъдете енергиен заложник. Ще продължавате да подчинявате психическото си здраве и настроение на вампирската агресивност и наглост.
Не се колебайте и променете живота си. Усилието си заслужава!

А след като това стане и вие успеете да забравите преживяното, тогава с чувство на огромно облекчение, без страх ще осъзнаете истинските си чувства към този човек. Тогава вече никога няма да споменете името му, а времето, преживяно под дъжда на неговите психически изстрели, ще остане в душата ви оцветено в тъмносиво.
В не малко колективи се създава постоянно напрегнато психическо поле заради шефовете-вампири, които тровят живота на хората. Извадени от равновесие и психически изчерпани някои напускат, но вампирите непременно остават!

Така е, защото вампирът винаги успява да намери подкрепа и красноречиво оправдание за своята психологическа несъвместимост с колектива.

За своя вампиризъм!

Всички добре знаем, че около началника-вампир се създава “прекрасна” атмосфера за виреене на подмазвачи, угодници и доносници. Среда за хора с дребни душици, за които това поведение е начин да се спасят и да преживеят по възможност по-безболезнено енергийните сътресения, устройвани от началниците им.
Вампирът-началник сам създава тези хора. Те са му нужни така, както са му необходими хлябът и водата. От “шпионите”, които държи в близост и подчинение вампирът научава всичко, което иска да знае и го интересува: кой какво върши и какво мисли. Ако до него няма безропотни подчинени, които да му се възхищават и да му служат, а той да се зарежда с енергията им, вампирът не може да “вирее”.

Никой не обича подмазвачите и доносниците, но замисляли ли сте се за цената, която тези хора плащат, за да бъдат приближени на шефа? За наказанието, което доброволно изтърпяват всеки ден, като поемат огромния психически товар, с който ги товари вампирът.

Възможно е напразно да пиша така откровено тези редове, но ако не се замислим и не се вгледаме внимателно какво става около нас, тогава още дълго няма да можем да се научим да разпознаваме истинската същност на хората. Да разбираме кой какъв човек е, какви са подбудите и целите на неговото поведение.

Наблюдавайте вампирите и мълчете!

Не отвръщайте на тяхната агресия нито с дума, нито с жест. Ако успеете да запазите самообладание, едва тогава ще можете да видите тяхната истинска същност. Мълчанието е злато, както казват древните.
Ако намерите сила и воля у себе си и премълчите и не отвърнете на грубостта, тогава вашата психическа енергия, тази скъпоценна частица от същността ви ще остане във вас и няма така лесно да я изхвърлите в блатото на вампиризма.
Не е възможно около вас да няма човек, който не обичате и който да не ви дразни по някакъв начин. И тъй като изпитвате неприязън, това чувство постоянно ви кара да мислите или да говорите за него, а това означава, че и цялата ви психическа енергия се прелива към него. Това е истинската причина, поради която в даден момент започвате да изпитвате необяснимо чувство на жажда да се заредите отвън, с чужда психическа енергия.

Човек, който постоянно критикува, прави оценки или твърде често осъжда живота и поведението на другите, без съмнение е потенциален вампир. Нормалният, здрав човек има сили да прощава.
И още една истина за вампиризма. Колкото по-високо е самомнението, а значи и високомерието, толкова по-лесно този човек попада в примките на вампиризма.

Много често т.нар. “високи длъжности” са в ръцете на точно такива самовлюбени и нахални хора-вампири, които можете безпогрешно да разпознаете. Всяка тяхна дума е демонстрация на псевдовеличие, непогрешимост и суета. Това са хора, способни да влязат в ожесточени конфликти или дори война, ако решат, че някой е застанал на пътя им. “Ще те унищожа”, “Ще ти почерня живота” – това е заканата, изписана с черни букви на знамето, което държат в ръцете и душата си, влизайки в битката за чужда енергия. Но тези “величия” безпогрешно се ориентират пред кого да свалят гарда и да направят лъскав комплимент, защото истинската същност на енергийния вампир е прикриваната двойственост.

Техническият прогрес създаде още един вид изострен вампиризъм – телефонният.

Телефонният вампир говори денонощно по телефона. Той изпитва удоволствие да позвъни, за да “сподели” своите проблеми, да излее върху вас (чрез телефонната слушалка) поредната порция от познатите ви до болка негови истории и проблеми. Обикновено телефонният вампир е ваш роднина или “добър” колега.
Освен че говоренето по телефона е негов навик, още по-неприятно е това, че вампирът звъни в най-неподходящото време, когато си почивате или имате ангажименти. В обаждането му няма и частица случайност. Целта на вампира е да ви подразни, да ви изнерви и да ви ядоса. Той говори без да прекъсва, така че да не можете да вземете думата.

Вампирът държи телефонната слушалка и усеща как вашата сила преминава към него, как тя се разтоварва и как вие се превръщате в негово кошче за душевни отпадъци. Вампирът изхвърля от себе си натрупалите се тежки енергии и разбира се, му олеква. Той добре знае, че невидимата струйка на вашата психическа енергия ще премине към него и ще го зареди. При това географските разстояния нямат никакво значение.

Гласът на телефонния вампир може да ви взриви, където и да се намирате, на каквото и да е разстояние от него.
Моят съвет е: когато давате телефонния си номер, не забравяйте да предупредите, че апаратът ви е стар и е възможно изведнъж да блокира. Разбира се, можете да измислите и друго оправдание, важното е да успеете да се защитите пред агресията на вампира.
Независимо какъв тип е той (лунен или слънчев) вампирът-началник никога няма да пощади донора си и да пропусне възможността да го окраде психически.

Автор: Александър Александрович
Превод от руски: Надежда Чехомска
Редактор: Иванка Павлова

75 total views, 75 views today

Фейсбук Коментари

сподели бутон