Гришо на полуфинал в Истанбул :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google.com

 Българският тенисист Григор Димитров завоюва поредна победа на турнира TEB BNP Paribas Istanbul Open. Първата ни ракета показа класа и се наложи в два сета срещу чеха Иржи Весели 7:6(7:1), 6:4. Така в битка за финала българинът ще се изправи срещу победителя от срещата Марсел Гранойерс-Иво Карлович, пише ПИК.

Първият сет започна с убедителни сервис геймове и за двамата, докато Григор не беше пробит на 0 в шестия гейм и се стигна до 2:4. Все пак първата ни ракета намери сили да върне пробива, а после и да спечели сервис гейма си за 5:5. След още две убедителни подавания за двамата се стигна до тайбрек, в който българинът показа класа и се наложи безупречно с 7:1 точки.

Вторият сет започна добре за двамата тенисисти, които спечелиха първите си сервис геймове. Решителният момент в мача дойде в четвъртия гейм, когато Григор Димитров наложи волята си и успя да пробие Иржи Весели за 3:1. Последва силен сервис гейм за българина, който затвърди пробива за 4:1. Последва нов силен гейм за първата ни ракета, който отново взе подаването на Иржи Весели и поведе с 5:1. В последния сет от мача българинът нямаше никакви проблеми и така се наложи категорично с 6:1.

В другия полуфинал на турнира в Истанбул ще се изправят 87-мият в света Диего Шварцман и 36-тият в ранглистата Федерико Делбонис. Българинът Григор Димитров е най-високопоставеният тенисист на полуфиналите, след като австралиецът Бърнард Томич, поставен под №1, отпадна още осминафиналите.