Корнелия Нинова е новият лидер на БСП | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Корнелия Нинова спечели битката за лидерския пост в БСП. Това стана ясно, след като бяха преброени гласовете на делегатите на 49-ия конгрес на БСП.

Нинова застава на председателското място в столетницата след балотаж с досегашния й лидер Михаил Миков. От 750 гласували делегати, за Нинова има 395 гласа, а за Миков 349.
Благодаря ви за доверието, няма да ви разочаровам, няма да ви предам. Това заяви новият лидер на БСП Корнелия Нинова след бурни аплодисменти от залата, в която се проведе 49-ия конгрес на БСП.

Ние всички заедно от утре ще променим БСП. Заедно всички ще я направим единна и сплотена зад лявата идея. Заедно всички ще я направим силата, която ще промени България. Ние можем, ние ще го постигнем, ще направим България солидарна, справедлива, равноправна, суверенна държава. Благодаря ви и на добър час, каза още Нинова.

И пред медиите, Нинова заяви, че много неща трябва да се свършат. „Всичко, което декларирах е от името на хората, които ме подкрепят. Първо, да започне промяната, вътре в себе си – организационно обновление, кадри, подготовка на млади хора – вътре си имаме страшно много работа. След това – много силно втвърдяване на опозиционния тон към правителството и на това, което се случва в България и изготвяне на алтернатива”, каза тя. Така има цел до края на годината да изработят алтернативен национален план за извеждане на България от катастрофалното състояние, според Нинова.

„Голямата задача, мъдрата задача е да не допуснем никакво разцепление в партията или разочарование и тези, които не спечелиха да делят партията. Това е най-важното в момента”, каза тя и се обърна към всички делегати: От утре заедно сплотени, имаме общи неща – те са много повече от това, което би ни разделило. Имаме си идеята, каузата, програмата, която приехме – зад това да се обединяваме и да вървим напред. Това е задача номер едно”, каза тя. За това дали промяната включва съюз с АБВ за президентския вот, Нинова заяви, че досега не са обсъждали тази тема в партията. „Имаме изцяло нов национален съвет, така че предстои този разговор да проведем в колективните органи. В никакъв случай не очаквайте това аз да го решавам сама”, посочи тя. Като лидер на БСП тя лично няма да се кандидатира за президент. /