Assassin’s Creed – още една видеоигра на кино

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Звездите на филма са Майкъл Фасбендър и носителката на „Оскар“ Марион Котияр, които си партнираха и в „Макбет“, на същия режисьор. Виж първия трейлър

Чрез революционна технология, която отключва неговата генетична памет, Калъм Линч (Майкъл Фасбендър) може да преживее приключенията на своя праотец Агилар в Испания през XV век.

Той открива, че произхожда от тайно общество на наемни убийци, т.нар. Асасини (хашишини), и придобива невероятни умения и знания, за да се противопостави на могъщата съвременна организация на Тамплиерите.

Филмовата адаптация по популярната видеоигра Assassin’s Creed е един от най-очакваните блокбъстъри тази година.

Историческата приключенска поредица на „Юбисофт“, започнала през 2007 г., се екранизира от Джъстин Кърцел с бюджет 150 млн. долара.

Като литературна основа за играта е послужил популярният роман „Аламут“ (1938) от словенския писател Владимир Бартол.

Вече излезе и първият трейлър, а филмът се чака по кината в самия край на декември.

На Фасбендър, който има две номинации за „Оскар“ (със „Стив Джобс“ и отличения като филм на годината „12 години в робство“), партнира носителката на статуетката Марион Котияр.

Със същия режисьор двамата заснеха и екранизация по шотландската драма на Шекспир „Макбет“, където – макар че Майкъл е с ирландски и германски произход, а Котияр е французойка, – влизат в ролите на лорд и лейди Макбет.