Московски: Няма да се уволняват хора в БДЖ :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: кадър БНТ

„БДЖ е най-голямото предизвикателство на министерството на Транспорта. БДЖ – операторът вече дълги години е в много тежко финансово състояние и полагаме максимални усилия да бъде първо спасено и после оздравено“, това каза пред БНТ транспортният министър Ивайло Московски.

 

Той уточни, че БДЖ-Товарни превози има над 100 млн. дългове, но приватизацията е спряна, защото след повече от година опити да се приватизира, се оказа, че няма потенциален инвеститор .

 

„Ще рализираме план за преструктуриране. Предварително уточнявам, че министерството нито назначава, нито уволнява хора в БДЖ“, каза още Московски.

 

Той увери, че до края на лятото ще стане готово цялото направление по линиите в Южна България – от Свиленград – Димитровград – Пловдив – Септември. Проекти, реализирани по „ОП Транспорт“ 2007 – 2013.

 

В момента са обявени тръжни процедури от порт Бургас през Пловдив – Септември -Елин Пелин- София – Драгоман. Крайната цел е да се върже по южното направление сръбската, турската и гръцката граница, и пристанище Бургас.

 

Имаме проектна готовност за проекти в Северна България, но в момента няма финансиране, както и по Варна-Русе, допълни още Московски.