52-годишен мъж загина при взрив в завод „Арсенал” | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ИНЦИДЕНТ
52-годишен мъж загина при взрив в завод „Арсенал”
Към този момент е установено, че взривът е възникнал по време на пресоване на взривното вещество – хексоген, като причините за това са в процес на изясняване

28 Май 2016 10:33
0

принтирай

|

текст

Снощи в 22.25 часа в обект на завод 4 на „Арсенал „АД, който е разположен в Мъглиж, по време на работа е възникнал взрив, при който е пострадал работникът Динко И.Д., на 52 г. от гр. Казанлък.

Вследствие на получените увреждания работникът е починал. Местопроизшествието е посетено от окръжния прокурор на Стара Загора, завеждащия следствения отдел при Окръжна прокуратура-Стара Загора и дежурен следовател, както и от служители на ОД на МВР-Стара Загора и РУ на МВР-Казанлък. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който са иззети веществени доказателства и документация.

 

 

Разпитват се свидетели. Към този момент е установено, че взривът е възникнал по време на пресоване на взривното вещество – хексоген, като причините за това са в процес на изясняване. Не съществува опасност от последващи взривове. Разследването продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

На 25 април двама души загинаха при взрив в завод „Арсенал“. Инцидентът стана в завод 3. След взрив тогава последва пожар. От МВР уточниха, че инцидентът е възникнал при ремонтна дейност в една от сградите на територията на предприятието. Двама работници загинаха. В сградата тогава се стигна и до ограничен пожар, който бързо беше локализиран и погасен от пожарната към предприятието с помощта на два екипа пожарникари от РСПБЗН.