Задържаха две групи нелегални мигранти на границата с Гърция | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

БЕЖАНСКАТА КРИЗА
Задържаха две групи нелегални мигранти на границата с Гърция
В момента се осъществяват преговори с гръцките власти за начина на връщане на нелегалните имигранти

28 Май 2016 15:11
0

принтирай

|

текст

Всички нелегални имигранти от двете групи, които бяха задържани снощи и днес на територията на ГПУ-Петрич са настанени и им е осигурена храна. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Извършват им се рутинни медицински прегледи. На българска територия сред групите не имало конфликти помежду им, нито със служители на Гранична полиция. 

Две групи нелегални имигранти са направили опит тази нощ и рано тази сутрин да преминат незаконно от Гърция на българска територия, в зоната на отговорност на ГПУ-Петрич. Групите са локализирани и задържани от наряди на граничния полицейски участък. Те са в състав от над 30 души всяка.

Едната група от нелегални имигранти е задържана на зелената граница с Гърция, а другата – при проверка на товарен влак, влизащ от гръцка страна. Това съобщи говорителят на ГД „Гранична полиция” Лора Любенова.

„Снощи около 23.50 часа на зелената граница с Гърция, на 50 м от бившето ГКПП Кулата са задържани 34 нелегални емигранти. По първоначална информация 16 от тях са сирийци, а 18 иракчани”, посочи Любенова.

Днес около 12.00 часа на жп гара Кулата граничните полицаи са извършили проверка на влизащ от Гърция товарен влак, като са открити голяма група нелегални имигранти, които по първоначална информация са афганистанци. Работата по случая продължава по двете групи.