Какво и къде за Деня на детето в Бургас

1
147
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Заради Европейския морски ден, чийто домакин тази година е Бургас, сякаш в програмата на града Денят на детето остана на заден план. Въпреки това предстоят вълнуващи и интересни събития, посветени на 1-ви юни. Ето и най-любопитното, което ни очаква в петъчния празничен ден:

* И тази година членовете на мотоклуба “Морски братя” ще спазят традицията си и ще организират увеселение за бургаските деца. Рокерите ще возят малчугани по алеята пред Летния театър между 11:00 и 13:00 часа, научи “PoligrafF”. Всички желаещи ще имат възможността да се докоснат до големите машини, като както винаги ще се следи строго за безопасността.

* Отново от 11:00 часа пиратски кораб “Есмералда” ще отведе малчуганите на приказно приключение. Плавателният съд ще потегли от пристанището в Черноморец, като резервация можете да направите на тел. 0886/125 155. Цената на разходката по море е 22 лева за възрастни и 15 лева за деца от 2 до 12 години.

* В Деня на детето, в търговски център в ж.к. “Изгрев”, за втора поредна година ще се проведе Бебешки маратон “Baby Run”. Самата надпревара ще стартира в 16:30 часа, а записването ше започне час по-рано. Голямата награда е бебешка лятна количка, а за останалите участници ще има поощрителни награди. Игри с подаръци ще има и в търговския център в ж.к. “Славейков”, където на всеки кръгъл час ще се тегли томбола.

* Подаръци под формата на отстъпка ще раздават и от МЦ “Оксиком”, които обявиха 20% отстъпка за детски очила, без значение дали диоптрични или слънчеви. Награди раздава и Детска кухня “Ам-Ам” на своята Facebook страница, където до 1-ви юни се разиграва игра за абонаменти.

* В дните от 1-ви до 3-и юни на Пантеона в Морската градина ще се проведе Детски празник “Слънце”. Стартът ще бъде даден в 10:00 часа в Деня на детето. В програмата са включени различни работилнички, ателиета, концерти, игри, викторини, демонстрации от спортни клубове и детско-юношески школи, както и благотворителни инициативи.

* Между 10:00 и 20:00 часа малчуганите ще могат да разгледат Инерактивната изложба за деца “Морски изследователи”, която ще посреща гости в зала “Христо Фотев” на КЦ “Морско казино”. В 17:00 часа на Открита сцена “Охлюва” пък ще започне детски празник, организиран от ЦПЛР – Бургас.