Рекламни табели и PVC фолио

1
Добави коментар
KENGA
KENGA

Използването на знаци, надписи или табели за външна и вътрешна реклама  са необходим подход за общуване и привличане на внимание. За изработката им могат да се използват различни медии и материали, но преди да поговорим затова ми се иска да се върнем за малко назад във времето. Време, в което не е имало каквито и да било печатарски машини. Време, в което даже и писмеността не е била широко разпространена, защото е била привилегия само на членове от висшата класа, а именно владетели и жреци.

Още в древността рекламата е била от ключово значение за информиране на потребителите относно новите продукти. Понятието реклама произлиза от латинския глагол “reclamo” и  означава викам. В Древна Елада и Рим търговците са наемали специални викачи, които да привличат вниманието на купувачите. И до ден днешен рекламата от уста на уста си остава най-мощна и резултатна. След появата на печатната преса през 16в. започва отпечатването на добре познатите ни в днешно време флаери, листовки, брошури и дипляни.

Развивайки се през вековете рекламата от “викане” се превръща в сложно съчетание от вербални и невербални компоненти, но в основата й си остава апелативната функция, целяща да превръща все повече потенциални потребители в реални. Вече притежава собствени канали за комуникация, което я превърна лека полека в индустрия. Светът около нас е наситен с различни реклами на всевъзможни места, отразяващи ценностите на обществото. Казано с други думи, всички онези неща, които хората искат да бъдат или да притежават.

Външната реклама може да бъде изразена чрез различни форми и подходи. Едни от най-достъпните, удобни и широко разпространени прийоми са: директен печат върху коматекс; директен печат върху PVC фолио и каширане на PVC фолио върху коматекс.

1. Печат върху самозалепващо се PVC фолио.

Тези стикери бяха предназначени за витрините на едно много симпатично и стилно кафене намиращо се срещу Нов Български Университет. Ако имате път оттам – посетете го! Ще се изненадате, колко вкусни в действителност са истинските кроасани.

    

2. Директен печат върху коматекс

Тази табела е на наш клиент открил ни чрез интернет. Печата е върху бял коматекс с цвят по избор на клиента.

3. Табела от коматекс и PVC фолио

С тази табела ви запознах подробно в публикацията „Зала за самоотбрана“, но реших и тук да я ползвам като нагледен пример.

4. Могат също така да се изработят табели от снап рамки, алуминиев или друг по структура профил. При тях хартиеният носител е защитен от антирефлексна плака, чиято цел е също така да не позволява на светлината да се отразява и да пречи на потребителя да вижда съдържанието. Такива са част от табелите, които изработихме за търговски център Мегапарк.

В рекламния бизнес всяка една подробност е от значение. Именно поради тази причина ние обръщаме внимание на всеки детайл. Внимателно подбираме идеите и предложенията си преди да  ги предоставим на вашето внимание. По този начин гарантираме отлична предпечатна подготовка, графичен дизайн и високо качество на отпечатаната продукция. Освен знания и опит използваме съвременни и висококачествени технологии за печат. Едновременно с това изграждаме трайни взаимоотношения с клиента.

автор: Kenga advertising