„Пиринско Младо Пиво“ е новото предложение от „Пиринско“ за летния сезон

1
Добави коментар
Svetsko
Svetsko

„Пиринско Младо Пиво“ е новото предложение от „Пиринско“ за летния сезон

„Пиринско“ официално обяви новото попълнение в своето портфолио – „Пиринско Младо Пиво“ на специално събитие в резиденция „Лозенец“.

Новият продукт е непастьоризирана светла бира с бистра и пивка течност, с 4.4% алкохолно съдържание и 8 седмици срок на годност. „Пиринско Младо Пиво“ ще се предлага само в оборотна стъклена бутилка от половин литър, поради по-кратката си трайност и съответните изисквания за прецизно съхранение на пивото в този период.

Характерно за „Пиринско Младо Пиво“ е различният технологичен процес на пивопроизводство, при който се прилага микро-филтрация вместо топлинна пастьоризация (типична за стандартните видове светло пиво). Методът на микро-филтрацията осигурява стабилна трайност и максимално запазване на свежия аромат и вкусовите качества на течността. В състава на пивото има наличие на три вида хмел – 2 сорта за лека и приятна горчивина, както и 1 сорт в добавка – за свеж хмелов аромат.

„Извървяхме дълъг път до появата на този продукт на пазара. Тествахме 6 продуктови концепции сред потребители чрез количествени и качествени проучвания, с помощта на агенция GfK. Изборът на потребителите беше категоричен в полза на непастьоризираното пиво. За щастие, този тип бира – по-малко обработена, с естествен вкус и вид – е едно чудесно допълнение към основната марка „Пиринско“ –  известна именно със своята свежест и връзка с природата“, допълва казва Николета Йорданова, Бранд мениджър на „Пиринско“ в „Карлсберг България“.

Инвестиции за над 2 млн. лв. е направила компанията за оборудване и технологична подготовка, необходима за производството на „Пиринско Младо Пиво“ в пивоварната в Благоевград.

„Пиринско“ е една от най-динамичните бирени марки на пазара и един от основните двигатели на бирения бранш като цяло. По данни на агенция A/C Nielsen, пазарният дял на марката на национално ниво през изминалата година е нараснал с близо 20% спрямо предходната година  и това носи на „Пиринско“ 14% дял от общия пазар на бира за 2015г. През месец април 2016 година тя държи вече близо 16% от националния бирен пазар и това я прави  втората най-предпочитана бирена марка у нас.

Коментари

comments