Тест драйв Ауди А6 Олроуд | Блог посветен на Ауди | Безплатни блогове от Log.bg

35
Добави коментар
mygodlike
mygodlike

Тест драйв Ауди А6 Олроуд
26 Септември 2009 / 11:25  |  Автор: audi  | 

 | Категория:

Любопитно

,
Технологии

,
Бизнес

,
Други

,
Хоби и развлечения

,
Авто-мото

+ изключително качество на изработката, силни мотори, много добри off – road качества, много пространство- слаби възможности за теглене на багаж, податливо на зацапване вътрешно пространство

 

История на модела

2/00 Представяне на модела на базата на Ауди А6 Авант. Перманентно задвижване на четирите колела, електронно управляемо въздушо окачване. Мотори: 2.7 литров V6 турбо с 250 к.с. или 2.5 литров V6-TDI с 180 к.с, двата в комбинация с шестстепенна мануална скоростна кутия. Петстепенен автоматик срещу доплащане.

5/02 4.2 литров V8 с 300 к.с., серийно с петстепенен автоматик

5/03 2.5 литров V6-TDI с 163 к.с.

Инженерите от Инголщад изработиха „салонен“ автомобил с перманентно задвижване на четирите колела, но стратегията им не беше много успешна, та кой ходи с такава кола в гората?

Силните страни на А6 Allroad са качеството и дизайнът. Когато Ауди се захвана да прави off-road автомобил, от него трябваше да излезе нещо повече от едно по-високо комби. Перманентното задвижване на четирите колела и настройката на пода на височина до 208 мм, посредством въздушното окачване, карат да възприемате А6 Allroad съвсем на сериозно.

От гледна точка на моторите, повечето Allroad имат под капака 2.5 TDI със 180 к.с. От 5/03 има и версия със 163 коня. Тези два мотора са идеални за това Ауди – мощни са и харчат малко. Смущаваща е прекалено дълбоката „турбо-дупка“ в ниския диапазон на оборотите. Този ефект почти не се усеща в комбинация с автоматична скоростна кутия. Единственият бензинов мотор до лятото на 02 г. беше 2.7 литровият V6 турбо, чиито 250 коня дават на Allroad-а изключителни характеристики. После започна и монтажът на късия V8 от RS4, чиято версия е ориентирана към много голям въртящ момент с 300 коня и позволява поддържане на темпо от 240 км/ч.

Въздушното окачване се грижи за много висок комфорт, но сравнително индиректният волан кара автомобила да изглежда малко неповрътлив на нормална улица. Възможностите на въздушното окачване, когато автомобилът е вдигнат максимално високо, в комбинация с големите колела, дават неподозирани качества на катерене по непристъпни за други коли терени.

Комфортът на вътрешното пространство, освен от типичните за Ауди качество на изработката и точност на напасването на отделните детайли, се подсилва от серийната велурена тапицерия, която обаче привлича мръсотиите като с магическа пръчка. Пространството в купето съответства на това в Ауди А6 Авант, което означава, че е достатъчно за претенциите на повечето клиенти. При тази каросерия обаче товарът, който може да се тегли е ограничен на 1900 кг (със самостоятелна спирачка), докато за сравнение един Мерцедес М-Клас може да влачи до 3500 кг. За сметка на това въздушното окачване на Ауди Allroad дава по-добър комфорт, поемайки много леко всякакви неравности по шосетата.

От гледна точка на сиурността Allroad предлага богат пакет, който осигурява „безгрижността“ на пътниците. Електронни помошници като ABS, ESP в комбинация с тракшънконтрол се подразбират. От старта на модела бяха серийни четири еърбега, а въздушните възглавници за главата бяха опция, но и те станаха серийни след 5/01. За най-малките също е помислено. Подготовки за закрепване на детско столче Iso Fix също са на борда серийно.

По отношение на разходите трябва да се знае, че високата покупна цена е само половината истина. Към нея се прибавят и много високи фиксирани и сервизни такси. Това, което TDI-то ще спести от гориво веднага отива за други неща като смяна на ангренажен ремък например.

Ауди Allroad е чудесна алтернатива в тази категория, с по-добри възможности за преодоляване на труднодостъпни терени от много от модерните SUV, като в същото време е много по-конфортен от истинските off-road автомобили.

В началния период броят на авариите е сравнително висок в съотношение с броя на продадените коли.

Електрика: единични случаи на смущения в имобилайзерите и празни акумулатори 

Източник : test-drive.automedia.bg/view/153.html

КЛЮЧОВИ ДУМИ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари!

Име: Audi
Пол: Мъж

Възраст: 33

Дата на регистрация: 1 Юли 2009

ЗА МОЯ БЛОГ

Автор: Audi

Дата на създаване: 1 Юли 2009 / 21:47

Категория:
Любопитно,
Технологии,
Бизнес,
Други,
Хоби и развлечения,
Авто-мото,

Прочетен: 113005
Коментари: 10
Последна промяна: 26 Септември 2009 / 11:34