Нелепо загина актьорът Антон Йелчин

1
Добави коментар
krasenk
krasenk

 

Американският актьор от руско-еврейски произход Антон Йелчин бе открит мъртъв пред вратата на гаража си.

Антон Викторович Йелчин (Anton Viktorovich Yelchin) е американски актьор. Роден е на 11 март 1989 г. в Ленинград (днес Санкт Петербург), СССР в семейството на Ирина Корина и Виктор Йелчин, които са фигуристи. Когато Антон е на 6 месеца, семейството му напуска СССР и се установява в Лос Анджелис. Родителите му са професионални фигуристи при двойките. Бащата работи като треньор по фигурно пързаляне в САЩ, а майката е хореограф на ледени шоу програми.

Йелчин започва да играе във филми и телевизионни сериали още от малък. Когато е на 10 години се записва в кастинга за ролята на Хари Потър.

През есента на 2007 година учи кинематография в Южнокалифорнийския университет. Говори руски език.

През 2009 година излизат два блокбастъра с негово участие: „Стар Трек“ (Star Trek) където е в ролята на Чехов, и „Терминатор: Спасение“ (Terminator Salvation), където играе младия Кайл Риза.

Според информационния портал TMZ за гибелта на актьора съобщили негови приятели, обезпокоени, когато той не се появил на уговорена среща. Тялото му било открито притиснато между автомобила и тухлената стойка на пощенската кутия, прикрепена към вратата на улицата. /БГНЕС