Какво е SEO оптимизация на сайтове за Google?

1
144
Добави коментар
soula909
soula909

„Успешната SEO оптимизация не се реализира като надхитриш Google, а като си партнираш с него за по-релевантни резултати“ – Фил Фрост. Какво е SEO оптимизация и защо е необходима за сайтовете?
Щом сте тук най-вероятно вече си давате сметка, че физическото местоположение на Вашия бизнес не е достатъчно, за да достигнете нови хоризонти в развитието му. Нашата SEO агенция се стреми именно към това – да разширим покритието на Вашата дейност посредством умело оптимизиране на онлайн присъствието Ви, използвайки изцяло White Hat SEO методи. Идеята на този постоянно надграждащ се процес е да увеличи количеството и качеството на органичен трафик към сайта Ви. Това на свой ред води до увеличаване на видимостта му от потребителите в Google, давайки Ви възможности за по-големи приходи.

Какво обхваща SEO оптимизация?

За да се пристъпи към съществената част на тази операция, важно е първо да се проведе проучване на настоящето състояние на Вашия сайт, бизнеса, с който се занимавате, конкурентите Ви и тенденциите в сферата Ви на дейност. С оглед на събраната информация идва ред на това да направим потребителското изживяване на клиентите Ви незабравимо по естествен начин. Именно това е тайната към успешното обвързване на клиентите с Вашия продукт/услуга! По-конкретно, оптимизацията на даден сайт може да се раздели на два основни метода.

Off-page включва оптимизацията на:

Количеството и качеството на външни линкове сочещи към Вашия сайт
Ключовите думи използвани в него
Споделяния и споменавания на Вашите страници в социалните мрежи от страна на потребителите

On-page включва оптимизацията на::

Структурата на Вашите линкове
HTML таговете
Заглавията и подзаглавията на съдържанието
Изображения
Мета заглавията и описанията на страниците

Как екипът на trixie прави SEO оптимизация?

Краткият отговор е абревиатурата на Search Engine Optimisation (оптимизация за търсещи машини). Необходимостта от тази дейност се появява след като уебмастерите осъзнават че могат чрез определени техники да манипулират резултатите в органичната част на търсачките карайки ги да показват на първи позиции сайтове които в повечето случаи може и да не заслужават да са там. Но докато са в топ 3 резултати в органичното търсене те привличат посетители и продават стоки и услуги. Всички собственици на бизнес сайтове искат да намерят начин по който точно техния сайт да излиза в топ 3 безплатни позиции и да обират трафик и клиенти от конкурентите си. Така желанието на бизнеса да се класира на челни места роди SEO-то. Но тук винаги стои актуалният въпросът дали конкретния сайт заслужава позициите си и колко е етично да е там.

Когато един сайт се класира на първа страница в гугл той увеличава трафика си и шанса да продаде стоки и услуги. Таргетираният трафик увеличава конверсиите и бизнесмена увеличава приходите си. Затова той плаща за SEO оптимизация на фирми които се занимават професионално с онлайн маркетинг.

Всяка SEO оптимизация на сайтове се разделя на 2 части:

On page (Вътрешна)
Off page (Външна)

При Вътрешната оптимизация SEO специалистите работят по кода, структурата, съдържанието и метаданните на сайта, а при Външната оптимизация работят по изграждането на качествени входящи връзки към сайта (линк билдинг).

Целта е сайта да се класира заради качественото съдържание и богатия линк профил в органичните резултати в SERP (Search Engine Results Page).

Как се прави SEO оптимизация?

Началото по оптимирането на един сайт трябва да го направи някой специалист по SEO консултации за бизнес сайтове Както споменахме, популяризирането на Вашия сайт е процес, който изисква постоянен мониторинг. След като заявите Вашия безплатен SEO одит при нас и направим анализ на моментното състояние на сайта Ви, може да пристъпим към изготвянето на успешна стратегия за оптимизирането му. Най-широко разпространеният тип оптимизация е Линкбилдинга . Защо? Защото допълнителни авторитетни линкове сочещи към страниците Ви никога не са в излишък. Всъщност, това е един от основните класиращи фактори за търсачките в интернет..

Копирайтинг услуги от Trixie-SEO

по-добро съдържание
по-добър маркетинг
по-добър доход

ефективни копирайтинг услуги, които да съживят бизнеса Ви. Подбора от думи в рекламната индустрия може да се сравни с витрините на магазин – трябва да може да виждате продукта ясно. Добрият копирайтър има уменията да опише дейността, с която се занимавате, така че да подтикне потребителя към взаимодействие с Вашата услуга или стока. Това правим ние!
Нашата цел е да увеличим приходите на клиентите ни с качествено и полезно за аудиторията им съдържание, презентирайки Вас и това, което предлагате по уместен и респективен начин. Спазвайки изяло тези принципи гарантираме, че онлайн присъствието на Вашия бранд ще бъде представено с авторитет и подсилено чрез една “органична” оптимизация – завладяващ копирайтинг от най-висок клас.

Гарантирана уникалност на текста

Повечето от Вас най-вероятно често са попадали на два различни уебсайта, описващи даден продукт по един и същи начин. Дори и този артикул/услуга да не е описан по абсолютно идентичен начин, често един текст се преработва като се използват синонимни алтернативи на някои думи, разместване на последователността на изреченията и т.н. Това би било абсолютно пагубно за Вашият сайт, тъй като алгоритмите на Гугъл търпят непрестанни ъпдейти и всякакво плагиатство рано или късно бива засичано. Копирайтърите, които работят за нас са хора с богат опит зад гърба си, способни да създадат завладяващо съдържание независимо от търговията, която движите. Те ще сътворят уникален текст чрез:

Подробно запознаване с Вашата сфера на дейност
Запознаване с водещите маркетингови тенденции свързани с бизнеса Ви
Задълбочено разучаване на Вапите услуги/продукти
Проучване на конкурентите Ви и начина, по който те предлагат стоката си и промотират бизнеса си цялостно

Видовете копирайтинг текстове, които изготвяме за Вас. Има съществена разлика в съставянето на съдържание за страница описваща услуга, текст “За Нас”, блог или статия. Всеки един от тези текстове изисква индивидуален подход в проучването, изказа, набора от ключови думи, които ще бъдат вмъкнати и не на последно място – Вашата маркетингова стратегия. Ние предлагаме писане на:

Статии
Рекламен лозунг
Блог постове
Запознаване с водещите маркетингови тенденции свързани с бизнеса Ви
Текст ориентиран към социалните мрежи