Блогът на Апостол Апостолов :: БОРИСОВ КАТО БЕЗГЛАСНА БУКВА

1
Добави коментар

                                                  ХВАНЕШ ЛИ СЕ НА ХОРОТО…

 

Американският военен министър Чък Хейгъл потвърди в Румъния ангажимента на САЩ към сигурността на съюзническите сили, които имат притеснения от руска намеса в Украйна.

„Ние ще поддържаме това темпо и занапред. Ще засилим сътрудничеството си с другите ни партньори и съюзниците в района на Черно море – България, Грузия, Турция и Украйна“, каза американският военен министър.

Хейгъл повтори призива си към членовете на НАТО да засилят бюджетите си за отбрана.

„Присъствието на военния кораб USS Vella Gulf е ясен израз на нашия ангажимент“, към сигурността на всички съюзници на НАТО, каза Хейгъл в Констанца.

Корабът USS Vella Gulf е четвъртият военен кораб, разположен от САЩ в Черно море след началото на украинската криза през март.

Американският президент Барак Обама обяви план за сигурността в Източна Европа на стойност 1 милиард долара. Планът има за цел да тушира опасенията, предизвикани от Кремъл и проруските вълнения в Украйна. Ще бъдат включени повече американски военни учения и засилено присъствие на американски кораби в Черно море, подчерта Хейгъл.

 
Това бе потвърдено и от американското посолство у нас. САЩ ще разширят военното си присъствие в България и в региона на Черно море през 2017 година. Това бе обявено от посланика на САЩ в България Ерик Рубин. Той обясни, че контингентът на САЩ в страната ще се увеличи, а военните учения на територията ѝ ще зачестят.

„Особен акцент ще се даде на флота“, заяви посланикът. Туй то! Толкоз! Точка!

 

В едно свое интервю Валентин Вацев много парвилно отбелязва: „Борисов има две възможности, или две опции, както казват културните хора (т.е. българоамериканците) днес. Едната е да отиде във Варшава и да поеме отговорност от името на България, че: да, ние сме лоялни, даже най-лоялни членове на всички възможни антируски инициативи. Ако пък каже: България няма да участва, оправяйте се, той може да бъде уволнен за един следобед и по телефона да му се нареди да напусне кабинета, да подаде оставка и да се пръждосва.“

                                     

 

ПОСЛЕПИС: Черноморските плажове НЕ СА на Борисов. Те са НАШИ. И Борисов е НАШ държавен чиновник, който е назначе от НАС на този пост. НИЕ, като негов работодател, можем много бързо да го изритаме от този пост. Ако преди това не го сторят нашите евроатлантически партньори…

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ