Бoуен терапия | Позитивна психология | Цветята на д-р Бах

1
Добави коментар

Усещате отрицателното въздействие на външните фактори върху здравето си. Забелязвате, че напоследък нито се храните правилно, нито спите достатъчно… Преуморени и стресирани сте. Забелязвате, че нервната ви система става все по-претоварена, а стресовите фактори – все по-агресивни. Чувствате се беззащитни срещу всички тези атаки, на които е изложено тялото Ви, или просто: Нищо не ви се прави!?!

Ако чувствате, че нещо в тялото Ви не е наред, ако то подава различни и странни сигнали – симптоми, които не могат да бъдат точно диагностицирани, ако многократно и безрезултатно сте се опитвали да се лекувате, то тогава сте попаднали на точното място! Боуен център Ви очаква!

За всичко изброено по-горе, е по-вероятно виновни да са: мрачното време, обездвижването, предменструалния синдром (ПМС), натрупани умора и стрес или липса на ясни цели, а тези състояния и симптоми се преодоляват най-успешно с програмите на Боуен център, включващи Боуен терапия, Позитивна психология и Терапия с Цветята на Д-р Бах.

Техниката Боуен е една от малкото терапии, които пряко влияят на Вегетативната Нервна Система (ВНС). Приложението й е истинско удоволствие и за терапевта и за клиента, защото тя е много лека и не агресивна техника, която се извършва посредством много лек натиск в различни зони от тялото, без никакво агресивно мачкане, стискане и загряване. Ще усетите само кратко и нежно движение на точно определено място. Повлияването става без лекарства и без други неприятни манипулации, от които не рядко има и вредни последствия, но идеално се съчетава с конвенционални медицински лечения, като съпътстваща и допълваща терапия. Тайната е в това, че Боуен терапията действа по следния начин: балансирайки ВНС, се подобрява регулацията на всички вътрешни органи и системи, постигайки по-добър баланс на тялото. И това не е всичко: Боуен техниката въздейства и върху ендокринната система, така се осигурява оптимален хормонален баланс. Постига се също и силно детоксикиращ ефект. Всичко това привежда целия организъм в хармония, възвръща пълния ни капацитет, осигурява ни необходимите енергия и желание, за да постигнем всичко, което ще ни направи здрави и щастливи! 

Позитивната психология въздейства по много лек и забавен начин, защото ви помага да се фокусирате върху субективните преживявания, да достигнете психично здраве и разцвет, карайки ви потопени в дейностите на живота да се замислите и да откриете своя запас от положителни качества и силни страни. Вместо да пита: „Какво не е наред?”, Позитивната психология пита „Кое е правилно за вас?” –   следователно, фокусът е върху идентифициране и мобилизиране на личностните ви активи, за да се намери начин и помощ за смекчаване на проблемни емоции, когниции (образи, идеи, представи, вътрешната реч на личността) и поведение. Като същевременно Позитивната психология, чрез система от мисловни упражнения, развива личностни умения и увереност за справяне с предизвикателствата на живота. Този вид психология ви учи как да се стимулира и поддържа оптимално състояние на благополучие, баланс на идеално съотношение на положителни и отрицателни емоции и спомага за придобиване на опит за своевременно справяне със стреса и проблемите в ежедневието.

При силно стресови ситуации и емоционални преживявания: изненадваща или планувана промяна, загуба на близък, раздяла с любим, тревожност, прекомерен стрес, загуба на работа, предстоящо важно интервю за работа, бизнес среща, среща от личен характер, сватба, бременност, изпит или каквото и да е събитие, което ви стресира и нарушава емоционалния ви баланс – Баховата терапия ще ви помогне. Тя подобно на класическата хомеопатия на Ханеман, действа директно върху човешката енергийна система, като по този начин повлиява различни състояния на психо-емоционално и физическо ниво.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ЦЯЛАТА ВИДЕО ГАЛЕРИЯ ТУК