Би ли излязало детето ви с непознат

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Социален експеримент показва колко лесно един педофил може да достигне до децата чрез социалните мрежи

Имаме ли идея колко лесно е педофил да достигне до децата ни. Колкото и добре да мислим, че сме ги възпитали, че имат глави на раменете си и не биха направили нещо, което сме им забранили, е болезнено лесно някой сбъркан ум да достигне до тях.

Това ни го доказва и видеото на Коби Пърсин, в което той се представя за 15-годишно момче и със знанието на родителите на 3 момичета на възраст между 12 и 14 години започва да им пише. Колкото и да не вярват родителите, че тяхното дете ще откликне на предложението за разходка или излизане вечер, дъщерите се появяват винаги на уреченото място и дори нямат проблем да влезнат в колата на непознат. 

Това видео може само да ни покаже колко слаба е образователната система в точно този аспект – защита от насилници. И това е както в САЩ, където е засенето видеото, така и у нас. 

Виж още: В безопасност ли е детето ви в интернет?

Това, което можем да направим, е просто да дадем напътствия на децата и да им покажем какво може да стане с тях, ако не внимават. Защото в този случай нито наказанията вършат работа, нито виковете. Това, което може да бъде поучително е опитът – макар и чужд, макар и само като социален експеримент.