Професор Х се събира с Хари Потър във „Виктор Франкенщайн“

2
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Даниел Радклиф играе помощника на д-р Франкенщайн (Джеймс Маковой) в поредната екранизация по романа на Мери Шели

Първият филм по „Франкенщайн, или Новият Прометей“ е отпреди повече от век, а наред с това романът на Мери Шели е адаптиран многократно и на театралната сцена.

Най-новата мащабна киноверсия е „Виктор Франкенщайн“ на „Туентиът сенчъри фокс“, по кината у нас от 12 декември. Искрено се надяваме тя да е по-гледаема от последния опит върху този сюжет – „Аз, Франкенщайн“ (2014).

Заглавният герой се играе от Джеймс Макавой (младият проф. Ксавие/Екзейвиър от „X-Men“), а историята е разказана от гледната точка на Игор Щраусман (Даниел Радклиф, „Хари Потър“), протеже на Франкенщайн и не по-малко гениален помощник в научните експерименти, чиято цел в началото е да облагодетелства цялото човечество, като го дари с безсмъртие.

Опитите на Виктор обаче стигат твърде далеч, а вманиачаването му по идеята за вечен живот има ужасяващи последици… Накрая единствено Игор е в състояние да го тласне назад от ръба на лудостта и да го спаси от чудовищното му Създание.

Режисьор на „Виктор Франкенщайн“ е Пол Макгигън, снимал както филми за големия екран, така и епизоди от сериала „Шерлок“, откъдето е взел Андрю Скот (Мориарти) и Марк Гатик (Майкрофт Холмс).

Сред актьорския екип се открояват още Джесика Браун Финдли (лейди Сибил от „Имението Даунтън“) и Фреди Фокс („Гордост“).

Виж още: „Дракула“ за малки и големи в 10 версии (видео)