Шон Конъри в 10 от най-добрите си роли

2
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Шотландският боец остаря с достойнство и вече е на 85! Виж кои са 10-те най-добри негови роли плюс най-запомнящите се реплики, които има в поредицата за Джеймс Бонд

Скоро след като се нареди между звездите, които остаряват най-достойно, сър Шон Конъри отпразнува своята 85-годишнина. На тази възраст той е вече пенсионер, но кариерата му на екрана обхваща повече от половин век и близо 100 роли.

WatchMojo.com изброяват 10 от най-добрите му актьорски изяви: в  „На лов за „Червения октомври“, „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“, „Недосегаемите“ (с единствения му „Оскар“, за поддържаща роля), „Скалата“, „Шотландски боец“, като крал Артур в „Първият рицар“, „Изгряващо слънце“, „Човекът, който някога беше крал“ по Ръдиърд Киплинг, „Клопка“, където му партнира Катрин Зита-Джоунс.

Не изоставайте в информацията – следете Bulevard.bg и в публичния чат във Viber

Сред забележителните му участия в киното се нареждат още „Недостижимият мост“, „Лечителят“, „Името на розата“ и „Да откриеш Форестър“, но номер 1 си остава поредицата за Джеймс Бонд.

Виж още: Джеймс Бонд и сексът
Любопитно за Джеймс Бонд
Други 10 любопитни факта за агент 007

Шон Конъри играе агент 007 в седем филма между 1962 и 1983 г., а 50 от най-запомнящите се негови реплики в тази роля са събрани в 10-минутен клип.