Да си спомним за Тодор Колев (1939-2013)

3
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Стефан Вълдобрев споделя в социалните мрежи клипа, който е изготвил преди време за юбилейния концерт на своя учител в актьорството – по случай 76-годишнината от рождението му

„Днес е рожденият ден на Тодор. Мой учител, приятел, свидетел пред Бога и закона, мой кумир. Предлагам ви да си спомним за него – един от най-великите артисти, които България е имала“ – с тези думи Стефан Вълдобрев споделя този сборен клип, който е изготвил като режисьор на юбилейния концерт „100 години Тодор Колев“ (2009). На 26 август един от незабравимите комици на България щеше да навърши 76.

„Идеята ми беше да се опитам да събера най-забележителните филмови моменти на Тодор по начин, отговарящ на класата и величината му. Представях си тези кадри като част от трибют за актъор, получаващ „Оскар“ за цялостно творчество. Това скромно постижение е един микроскопичен дар, които успях да дам в замяна на всичко, което съм получил от него. Мечтаех да направим много неща заедно, но времето не стигна“, разказва Стефан Вълдобрев.

Комедиите „Двойникът“, „Опасен чар“, „Господин за един ден“ и „Топло“, драмата по Хайтов „Козият рог“, сериалът „Неочаквана ваканция“ и токшоуто „Как ще ги стигнем“ са сред най-запомнящите се изяви на Тодор Колев на големия и малкия екран.

Виж още: 20-те най-любими български кинокомедии (видео)