Рут Колева и Белослава на живо

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Концерти тази седмица имат и двете певици, отличени като дует на наградите на „БГ радио“ – виж подробности и съвместната им песен I Care, изпълнена на церемонията

Мелодичност, джаз и нео соул обещава концертът на Рут Колева (Ruth.bg) довечера, 26 април, от 21 ч. в зала „Враня“ на столичния хотел „Рила“.

Изявата й е благотворителна, в полза на инициативата I Can Too (И аз мога), на която БГ изпълнителката на годината е посланик. Приходите ще бъдат далени за конкретен проект – създаването на Център за деца с аутизъм в гр. Пловдив.

Рут пее този четвъртък и в клуб Mixtape 5, където Миленита, Димо от P.I.F, Ясен Зердев и други техни колеги се събират, за да представят кавъри по песните на Тодор Колев.

Концертната вечер е със специалното участие на „Джанго Зе“, както и на самия Тодор Колев, който от този месец е на екран в новия комедиен сериал на TV7 „Сутрешен блок“.

Междувременно ако сте си в София през почивните дни, не пропускайте и премиерата на третия студиен албум на Белослава, който излиза след шестгодишно очакване.

„Когато има защо…“ ще бъде представен в събота, 28 април, в зала „България“ от
20 часа. Ще й акомпанира „Арена оркестра“, а музикален продуцент и автор на музиката е Живко Петров.

В записите са участвали още Димитър Семов, Антони Рикев и Калин Вельов, тромпетистът Венцислав Благоев и саксофонистът Васил Енчев, вокалистите на Елена Кокорска и Александър Славчев.

По думите на самата певица „музиката в албума прилича на късен летен следобед, пълен с чисти звуци между истински приятели“. Албумът събира познати песни от последните години като „Празен поглед“, SupperGirl, „Всяка година по същото време…“ и др.