Напускане, постъпване (Албена Колева играе Камен Донев)

3
Добави коментар
yApple

Напускане, постъпване – „Албена Колева играе Камен Донев“ прави алюзия с концертите за класическа музика, в които един изпълнител свири известен композитор.

Актрисата Албена Колева представя шест откъса от пиеси на Камен Донев. „Направил съм компилация от монолозите „Амазонка“, „Ловджийка“, от миниатюрата „Финална борба“, три сцени от „Самолетът беглец“ и две сцени от пиесата „Карнавал“. Откъсите са специално подбрани за нея, защото носят силен емоционален, женски заряд и са фокусирани върху женската чувствителност и обаяние.

Убеден съм, че Албена Колева заслужава това внимание от моя страна, понеже е чудесна актриса, дълбока, интуитивна, смела и най-вече безразсъдна, което смятам за основно актьорско качество.

В представлението ще видите основните моменти от житейския път на една жена. Нейните мечти, любови, страсти, борби и съкровености. Най-хубавото е, че те са с чисто сърце. Раждат се и си отиват спонтанно, без да натрапват каквото и да било.

Разбира се, останалите актьори са не по-малко важни… Без тях просто нищо не може да се получи. Стоян Алексиев, Теодор Елмазов, Пламен Пеев, Вяра Табакова играят персонажи, с които главната героиня се сблъсква. Без тях ние няма да я видим, както трябва, защото тя се оглежда в тях.

Благодаря на Елена Иванова за чудесната сценография и костюми и на Румен Цонев за музиката към спектакъла.

Благодаря и на Гео за професионалната операторска работа,“ казва Камен Донев – автор и режисьор.

Гледаме ги в захлас…