Руслан Мъйнов пее любими руски песни

0
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Така се нарича новият музикален албум на комика, който излиза в началото на 2014-а

„Руслан Мъйнов пее любими руски песни“ вече е записан, а представянето му ще бъде придружено с концерт. Концертно, от 7 март в Стара Загора, е и видеото към първия сингъл оттам – романсът „Очи чёрные“. Записът е с участието на Людмил Горчев (аранжимент), Ясен Велчев (пиано), Димитър Тишев (кларинет), Димитър Митев (барабани), Прокопи Андреев (баскитара), щрайх оркестър.

С тази песен актьорът ни поздравява и пожелава на всички българи: „Да има повече светлина в очите ви.“ На театрална сцена можете да го гледате в ролята на хаджи Генчо на 13 декември в постановката „Българи от старо време“ в Музикалния театър. Оперетата от Асен Карастоянов е копродукция с фолклорния ансамбъл „Филип Кутев“, а специално участие взима и Стефан Рядков, който се превъплъщава в дядо Либен.

Руслан Мъйнов продължава да се подвизава и като Спас Лютов от „Столичани в повече“ – довечера и всяка сряда от 21 ч., когато по Би Ти Ви вървят епизодите на сериала.

Всъщност „Очи чёрные“ е смятана за циганска, но всъщност е написана от украинския поет Евгений Гребинка (1812-1848), който посветил стиховете на бъдещата си съпруга. Мелодията пък е взета от валса Hommage, дело на някой си Флориан Херман.

Популяризира я в края на XIX век световноизвестният руски оперен бас Фьодор Шаляпин, а по-нататък в различни аранжименти я изпълняват Луис Армстронг, Николай Гяуров, Лолита Торес, Мирей Матийо, Патрисия Каас, Владимир Висоцки, руския хор на Червената армия.