„Българската“ Снежна кралица пее на 25 езика

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Let It Go (Слагам край) е номинираната за „Оскар“ песен от най-касовата анимация на „Дисни“ у нас и се изпълнява от героинята, нарисувана от Светла Радивоева

Аниматорката от София, която е едва на 28, има основен принос в „Замръзналото кралство“ – тя е създала образа на принцеса Елза, сестра на главната героиня Анна, а преди това е работила по филми като „Разбивачът Ралф“ и „Астерикс и викингите“, разказва в. „Стандарт“ за Светла Радивоева, а още нейни рисунки можете да разгледате в блога й The Art Of Svetla Radivoeva.

Красивата, но ледена Елза се озвучава на български от Надежда Панайотова (Рапунцел в „Рапунцел и разбойникът“), а в оригинал – от Идина Менцел (биологичната майка на Рейчъл в сериала „Клуб Веселие“), която изпълнява Let It Go във филма.

Отстрани Елза изглежда уравновесена, величествена и студена, но всъщност живее в постоянен страх, тъй като се бори с мрачна тайна: родена е със силата да създава лед и сняг – прекрасна дарба, но и крайно опасна. Преследвана от спомена за случая, в който магията й едва не е погубила по-малката й сестра, Елза се е отдръпнала от света и посвещава всеки миг от деня в опити да потисне нарастващите си сили. Въпреки усилията й, силните вълнения ускоряват отприщването на магията и тя довява вечна зима, която Елза няма сили да спре.

В саундтрака към филма е включена още една версия, в изпълнението на Деми Ловато, заснела и видеоклип с още кадри от хитовата анимация. Песента ще прозвучи на живо в София на 21 февруари, в концерта на оркестъра на „Класик ФМ радио“, Орлин Павлов и гост-солисти от чужбина, част от четвъртия сезон на цикъла „Музиката на Америка“. Мултимедийният спектъкъл „Музикалното вълшебство на „Дисни“ е в зала „България“ от 19,30 ч.