Тайните на Червените фенери

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Образователният музей „Тайните на Червените фенери“ отвори врати в Амстердам. В него може да научите повече за „квартала на греха“, без да се налага да посетите проститутка.

Музеят се намира в бивш бордей в Амстердам. На входа посетителите преминават през холограма на подканваща ги проститутка. После им показват жриците на любовта като неразривна част от обществото. Късометражен филм разкрива хората, които работят за проститутките – чистачки и келнери, носещи им храна и кафета по време на смяна.

„Тайните на Червените фенери“ се фокусира и върху периода, когато проституцията става легална в Холандия, като така градската управа в Амстердам се опитва да изкорени трафика на хора и властта на сводниците.

Посетителите могат да видят и работно табло на проститутки с поименни смени в отделните стаи на публичния дом, както и да застанат във витрина на жрица на любовта.

В музея могат да се видят работните места на момичетата – стаи с размери 3 х 2 метра със стандартизирано обзавеждане. Леглата са ниски и здрави, в близост до тях има мивка и шкаф със секспринадлежности. Стандартният сеанс от 15 минути струва 50 евро.

Около 75% от проститутките в Амстердам са от по-бедни страни като Румъния и България.