Лейди Сибил в романтична фентъзи драма

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Актрисата, която напусна сериала „Имението Даунтън“, партнира на Колин Фарел в „Зимна приказка в Ню Йорк“, по кината от Деня на влюбените 14 февруари

Джесика Браун Финдли стана популярна като най-малката от трите сестри Кроули, но героинята й почина при раждане в сезон 3, за да даде възможност на актрисата да се възползва от славата си не само в телевизията.

„Зимна приказка в Ню Йорк“, на който Акива Голдсман е и сценарист, и режисьор, поставя в центъра на сюжета крадеца от ирландски произход Питър Лейк (Колин Фарел). Докато обира най-голямата и скъпа къща в Ню Йорк, той открива в една от стаите болната дъщеря на собственика на сградата.

Между него и привлекателното момиче на име Бевърли Пен (Джесика Браун Финдли) се заражда необикновена любовна връзка, но общото им бъдеще е застрашено. Състоянието на Бевърли се влошава, хората около нея смятат, че тя умира, а самия Питър се превръща в мишена на безмилостния мафиот Пърли Соумс (Ръсел Кроу), който прави всичко възможно за да го елиминира.

В актьорския състав се открояват още имената на Дженифър Конъли и Уилям Хърт, както и белият кон, който – в тон с наскоро настъпилата година на Коня, – има своята ключова роля в сюжета. Уил Смит пък е поредният актьор с епизодична поява като Луцифер.

Самият Акива Голдсман пише сценарии за филми от 20 години и има „Оскар“ като автор на адаптацията за „Красив ум“ (2001), а режисьорски опит е трупал със сериала „Експериментът“. Филмът „Зимна приказка в Ню Йорк“, екранизация по романа на Марк Хелприн (издаван и на български по повод кинопремиерата), е дебютът му като режисьор на големия екран.