„Юрая Хийп“ се завръщат с нов албум и сингъл

1
Добави коментар

С наближаването на 1 юли отново ще си припомним тяхната класика „Джулай морнинг“, но рокдядовците от Острова нямат намерение да лежат на стари лаври

„Юрая Хийп“ се завръщат с 24-тия си студиен албум, който излиза на 6 юни чрез Frontiers Records. Нарича се Outsider и е първата им нова продукция след Into the Wild, който излезе през 2011 г.

Пилотният сингъл One Minute има и концертен видеоклип, в който ветераните искат да демонстрират, че са още във форма за сценични изяви.

Освен основателят й – китаристът Мик Бокс, в групата днес са вокалистът Бърни Шоу и клавиристът Фил Ланзън, които са в състава от 80-те насам, когато гостуваха за първи път у нас. Барабанистът Ръсел Гилбрук е в състава от 2007 г., когато замени пенсиониралия се по болест Лий Кърслейк (който караше БГ публиката да скандира „bullshit!“). Най-новото попълнение е Дейв Римър, заел мястото на починалия миналата година басист Тревър Боулдър.

„Много се гордеем с миналото си, но е не по-малко важно да записваме и нови парчета. Outsider е рокалбум в автентичния стил на „Хийп“, а ние имаме все същата енергия и страст към музиката, както някога“, казва 67-годишният Мик Бокс, основал групата в края на 60-те заедно с певеца Дейвид Байрън (1947-1985).

Рокфеновете у нас напоследък познават повече друг техен бивш фронтмен – Джон Лоутън, който записва с „Диана експрес“ и д-р Милен Врабевски. Баладата Two Hearts е част от проекта Intelligent Music I – The Power of Mind, който тази пролет има и продължение, а клипът към парчето е заснет по време на работата по документалния филм „Джон Лоутън – рок до дупка“.