Ема Стоун и Колин Фърт в поредната комедия на Уди Алън

14
Добави коментар

„Магия в полунощ“ / Magic In the Moonlight, в програмата на Киномания 2014, ни пренася в Южна Франция през 20-те години на ХХ век

Романтичният сюжет за британски илюзионист (Колин Фърт), нает да разобличи младата Софи (Ема Стоун), чиито способности на медиум й носят все повече слава, се разгръща на фона на Лазурния бряг, в луксозни имения и други модерни места за богатите хора в ерата на джаза.

Участват още Марша Гей Хардън, Хамиш Линклейтър, Айлин Аткинс, Джаки Уийвър, а у нас го гледаме с няколко прожекции на Киномания 2014, с премиера в зала 1 на НДК на 23 ноември в 20,30.

Предишният филм на Уди Алън, ситуиран във Франция, бе „Полунощ в Париж“, с който той взе поредния си „Оскар“ за оригинален сценарий. На 79 той продължава да работи в обичайното си темпо, като режисира по един филм годишно, а след миналогодишната драма „Син жасмин“ сега се завръща към забавния и изтънчен романтичен фарс.

Ема Стоун („Невероятният Спайдърмен“) очевидно е новата му любимка, защото е ангажирана и в следващата му лента, където й партнира Хоакин Финикс.