Кой се огъва повече – iPhone 6 Plus или Galaxy Note 3?

1
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Сравнителни тестове показват, че новият смартфон на „Епъл“ бие конкурента от „Самсунг“ и по този показател – и продължават с още няколко модела, вкл. по-малкия iPhone 6

Най-новата мания в YouTube за притежателите на новите iPhone е да ги тестват за огъване, тъй като се оказва, че един от двата модела се поддава на натиск, особено ако е напъхан в тесните джобове на притежателите си – които вече са над 10 млн. според данните на „Епъл“ за продажбите през първите три дни.

Виж още: Новостите на „Епъл“ и защо уголемиха iPhone 6

Авторът на горното видео пробва същото и с миналогодишния модел на „Самсунг“ Galaxy Note 3, който се оказва (почти) непоклатим.

Причината е в голямата площ на алуминиевия панел във версията 6 Plus, която се продава в САЩ за 300-500 долара с двегодишен договор. Алуминият е лек и ковък метал – точно това го прави предпочитан за все по-големи устройства, дори автомобили, напомня „Стандарт“.

Нововъзникналият проблем може да накара повече потребители да изберат по-компактния iPhone 6, който е и с по-ниска цена, обяснява вестникът, като уточнява, че огъването на телефона все пак не пречи на неговата работа.

Вижте и последната част от „трилогията“ експерименти с огъващи се смартфони, в която освен iPhone 6, са включени и други модели като HTC One M8, който също е с алуминиев корпус, и Moto X.