Дунав мост 2 ще бъде пуснат до края на май

1
Добави коментар
pepihappy
pepihappy

До края на май тръгва движението по втория мост на река Дунав при Видин и Калафат. Това съобщи в Русе президентът Росен Плевнелиев.

Отварянето на втория мост над реката ще позволи да се направи рехабилитация на 60-годишния мост при Русе, който никога не е бил ремонтиран основно.

Президентът Росен Плевнелиев и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията се запознаха на място със състоянието на моста на р. Дунав в Русе, както и с предприетите мерки за ограничаване на риска от наводнение след повишаването на нивото на реката в участъка при дунавския град. За по-малко от две денонощия нарушението на трафика по Дунав мост е било ликвидирано, а до един месец и чрез въвеждане на временна организация на движението причините за компрометирането на участъка ще бъдат окончателно отстранени.

До този момент на 60-годишното съоръжение не е правен основен ремонт, тъй като няма друга алтернатива за трафика, затова пускът на Дунав мост 2 ще даде възможност мостът при Русе да бъде основно ремонтиран за първи път. Президентът информира, че вече са направени тестове на новия мост при Видин-Калафат и се очаква в средата на май строителните дейности там да приключат, а след това официално да започне и експлоатацията на съоръжението.

През последните дни се наблюдава спад на водите на река Дунав при Русе, отчетоха от Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав. 

loading…