Владо Карамазов

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Биография:

Владимир Александров, известен като Владо Карамазов, е роден на 27 април 1979 г. в София в семейство на спортисти. Баща му е ръгбист, а майка му е лекоатлетка. Има брат, който е с две години по-голям от него.

Владимир е имал доста тежко детство. До петгодишна възраст не е можел да говори, а след това е започнал да заеква. Трудно е преодолял този проблем, но всички сме свидетели, че днес няма и следа от говорни дефекти. В ученическите години с лекота изкарва отлични оценки, но след осми клас майка му настоява да кандидатства с математика, която вероятно не е най-силната му дисциплина, тъй като на приемните изпити получава слаба оценка. Това е и основната причина да продължи образованието си в Техникум по обществено хранене. Самият Карамазов признава, че не е успял да овладее кулинарното изкуство.

Професионална кариера:

Владимир Александров завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Надежда Сейкова. Докато е студент в НАТФИЗ, Карамазов работи и като модел в агенция X-Ground. Участията му на родната сцена започват в трети курс. Веднага след дипломирането си през 2001 г. е поканен да започне работа на щат в трупата на Народен театър „Иван Вазов“. Псевдонимът Карамазов е вдъхновен от романа на Ф.М. Достоевски „Братя Карамазови“. Получава го още на първото си представление в Народния театър от режисьорката Лилия Абаджиева.

За изминалите няколко години е изпълнявал над 30 роли в театъра, сред които са Ерик Ларсен в „Енигматични вариации“ от Е. Е. Шмит и Рогожин в „Идиот“ по Достоевски в Учебния театър. На сцената на Народния театър е бил Ромео в „Ромео и Жулиета“, Валентино в „Както ви е угодно, или Дванайсета нощ“, Флоризел в „Зимна приказка“ и Рос в „Макбет“ от У. Шекспир. Ролята на Иван Сенебирски в „Албена“ по Йордан Йовков му носи номинация за „Аскеер 2003“ като изгряваща звезда. Играл е също на сцената на Сатиричния театър и Театър 199, където е звездата в „Рибарят и неговата душа“ – постановка на Мариус Куркински по Оскар Уайлд.

Владимир Карамозов е водещ на втория сезон на „Сървайвър“, озаглавен „Експедиция Робинзон“. След успеха на ТВ риалитито, Карамазов води и третия сезон на „Сървайвър“ – „Островът на перлите“. Той се оказва голям почитател на островното риалити и признава, че има авантюристичен и приключенски дух. Има опит като ТВ водещ от първите издания на предаването за пътешественици „Без багаж“ по Нова ТВ.

Още за Владо Карамазов:

Обожава пътешествията, предпочита непопулярните дестинации и до момента е обиколил близо 40 държави в Азия, Европа и Америка.

Умее да приготвя лазаня.

Рекламно лице на „Andrews Fashion“ през 2008 г.