Формулата на идеалния гардероб

1
Добави коментар
vassilena
vassilena

Когато избирате умно качествени и съчетаващи се добре помежду си дрехи, спирате да сте жертва на модата.

Всяка жена поне веднъж е стигала до извода, че няма какво да облече. При това обикновено гардеробите ни са претъпкани с какви ли не дрехи, за които после чудим какво ни е накарало да купим. Случва се да имаме хубави неща, които обаче не се съчетават помежду си. Всичко това ни изпълва с фрустрация и ни тласка към поредното опустошаване на магазините, което само задълбочава проблема.

Как да имаме гардероб, който услужливо да ни подава онова, от което се нуждаем? Вижте съветите на професионалния имиджмейкър Екатерина Малярова.

 

 

 

 

Идеалният гардероб се строи според концепцията 70 на 30.

70% базови неща и 30% свободен стил

Какво е базов гардероб?

Това са основни неща като черно сако, бяла риза, хубави джинси, сако тип Шанел, пола молив, кашмирен пуловер – нещата, които не се поддават на сегашната мода. Неща, които ще са модерни и догодина и по-догодина, след 5 и след 10 години. Това е вашият вечен гардероб, той е вашият фундамент. Това е основата. Също като дома – един дом не може да съществува без основа. Тук си струва да похарчите пари за качествени и хубави неща, тъй като те не са временни и ще ви служат дълго.
Когато избирате умно качествени и съчетаващи се добре помежду си дрехи, спирате да сте жертва на модата. Натрупате ли опит, ще се чувствате по-уверени, а съответно и радостни.

 

 

 

Незадължителната, „свободна“ част това са нещата, които внасят свежест, разнообразие и актуалност. Те помагат базовите неща да изглеждат не-скучно, ярко и елегатно. В това се състои основното им предимство.

Грешки при подбора на дрехи

1. Да имате много базови дрехи, но те да са несъчетаеми помежду си.
2. Всичките ви дрехи да са черни
3. Да имате само базови неща, без свободни, съответно и възможност да разнообразите стила. Получава се монотонно и скучно.

 

 

 

Когато ясно си дадете сметка от какво имате нужда и как максимално да го оползотворите ще спрете да губите време и пари за пазаруване на дрехи и най-важното резултатът от шопинга ще започне да ви радва.  Одри Хепбърн и Жаки Кенедени не станали известни със стила си случайно, ако се вгледате в снимките им, ще забележите основната линия, тенденцията. Гледайте снимки на жени, чиито стил харесвате, и ще започнете да забелязвате базовите елементи, онова, което остава неизменно, както и детайлите, които го оживяват и му придават неповторимост.