Григор Димитров на четвъртфинал в Торонто :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: tenniskafe.com

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс в Торонто след успех с 6:3, 7:5 срещу Иво Карлович от Хърватия, пише Sportal.bg. Най-добрият български тенисист изигра много добър мач срещу съперник, който се намира в отлична форма и игра два финала през последните седмици.

 

За място на полуфиналите Григор ще спори с номер 3 в схемата Кей Нишикори от Япония, който по-рано днес победи Ражеев Рам след 6:3, 6:4. Димитров, който в момента е 40-и в световната ранглиста, си осигури 180 точки, което ще му позволи да си възвърне някои позиции, и 98 195 долара от наградния фонд.

 

25-годишният българин ще играе на четвъртфинал на Мастърс турнир за шести път в кариерата си. За последно това се случи в Мадрид през май миналата година, когато отстъпи на Рафаел Надал. Първата ни ракета записа три поредни победи за първи път от април, когато игра финал на турнира в Истанбул.

 

Григор започна отлично двубоя с гейм на нула и изигра много добър сет. Българинът наниза 5 аса само в първите два гейма.  Добрите му изяви от начален удар продължиха и той завърши сета с 8 аса и 80% вкаран първи сервис. Това му помогна да има предимство в първата част. Карлович разчиташе основно на началния си удар и всеки път, когато се стигнеше до разиграване, Димитров доминираше.

 

В шестия гейм първата ни ракета успя да затрудни хърватина при негов сервис. Началото бе след фанстастичен минаващ удар по диагонала. Карлович отговори с ас, но последва опит за атака на мрежата, която бе посрещната от нов отличен минаващ удар и се стигна до две възможности за пробив. Тогава Иво сбърка една точка на мрежата и първият пробив в мача бе факт. Григор затвърди пробива за 5:2 и малко по-късно стигна до успех в първия сет.

 

Втората част вървеше гейм за гейм, но хърватинът създаваше повече проблеми на Димитров, който отново стартира с гейм на нула. В седмия гейм Карлович спаси шанс за пробив след поредния си мощен сервис. Малко по-късно той стигна и до първата си възможност за пробив в срещата, но Григор се справи. Нов потенциално решителен момент дойде в следващия гейм, когато българинът спаси сетбол. Този път бе ред на най-добрият ни тенисист да демонстрира отличен сервис, след което изравни за 5:5. Последва оспорван гейм, в който Карлович първоначално се измъкна от 15:40. Григор си извоюва нов шанс за пробив и този път се възползва, а след това бе убедителен при своя сервис гейм и стигна до крайния успех след час и 25 минути игра.

 

25-годишният българин игра за пети път срещу Карлович и записа трета победа. За последно двамата играха тази година в Истанбул и Димитров спечели в два сета след два тайбрека. За Григор това е пето участие в Торонто. В най-силния си период през 2014 г. той достига до полуфиналите, където отстъпи на Жо-Вилфред Цонга.

 

Карлович вече е на 37 години, но заема 27-о място в световната ранглиста. Хърватинът има седем титли в кариерата си, а последната бе спечелена този месец в Нюпорт. Миналата седмица той игра финал във Вашингтон, където загуби от Гаел Монфис.