Идеи за детската стая

9
Добави коментар
mygodlike
mygodlike

Идеи за детската стая
22 Юни 2009 / 21:28  |  Автор: mama  | 

 | Категория:

Любопитно

,
Хоби и развлечения

 | Рубрики:
Полезно
,
Интересно

За да изглежда стаята по подобаващ начин, трябва да можете да олицетворите стаята с избраната тема. Задължително трябва да се обърне внимание на различните аксесоари, те играят голяма роля и не трябва да ги подценявате.

 

При оформянето на детската стая, е задължително да се имат пред вид няколко фактора – в детската стая трябва да присъстват няколко функционални зони: място за спане, място за игра, място за учене.

Също така, да се вземе пред вид възрастта на детето, за та се чувства то комфортно в нея течение на няколко години. Тя трябва да е максимално приспособена към неговият характер, темперамент, увлеченията му.

Животински свят

Като се започне от насекомите и се стигне до бозайниците – всички живи същества предизвикват интерес в децата.

Растителни и животински мотиви могат да се изберат за спалното бельо, тапетите, върху дръжките на мебелите може да има животни или настолна лампа като жаба.

А ако вашето дете има домашен любимец – не е важно дали това е коте, куче, папагал или рибки – можете да съсредоточите детската стая върху него. Например, освен изображенията можете да поставите в детската стая фигурки на рибки, ако детето има аквариум.

Театър

Идеята да се направи в детската стая миниатюрен театър е добра и благородна. И ако го създадете ще имате много възможности за смяна на декорациите в детската стая.

Отправна точка може да стане своеобразна преграда, която може да служи за кулиси. Да се избере приказен фото тапет, който да е подходящ за фон за различни приказки, да се разположат кукли и играчки, като различни приказни герои, всичко зависи само от вашата фантазия.

Сафари

Не е необходимо да казваме, че темите сафари, Африка са много интересни на децата. Но за да се създаде тази тема първо трябва да се изберат подходящи тапети: с африканска тема или диви животни.

“Леопардовият“ цвят за текстила е напълно допустим. За поддържане на темата, като аксесоар може да се използват бинокъл, сламена шапка, слънчеви очила и т.н. Тези неща могат и да се закачат по стените, за да можете лесно да поддържате реда в стаята.

Природа

Децата обичат пътешествията и разходките в природата. За създаването на този стил са подходящи мебели от естествено дърво, спално бельо и тапети с изображения на животни, планини, реки, пеперуди, цветя и др. А аксесоарите и играчките – птици, елени, мечки и др.

Джунгла

За създаването на джунгла в детската стая, пак трябва да се започне от тапетите. Декоративни възглавници с формата на животни, плюшени птици и маймуни, очертания на пеперуди ще ви помогнат да създадете подходящата обстановка.

И така, фантазирайте, за да е интересно на детето ви!

КЛЮЧОВИ ДУМИ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари!