Как ERP може да помогне на start ups да подобрят ръстa на приходите си / 2

2
Добави коментар
AntipodesLtd
AntipodesLtd

10 July 2016

Подобряване на пазарните анализи

Ефективния  растеж на предприятието обикновено се управлява от четири главни компоненти, включително ясно разбиране на желаните точки от данни, способност за ефективно намиране и насочване на възможностите за растеж, желанието за своевременно взимане на бизнес решения, както и стремеж към непрекъснато подобряване. Общата ефективност на тази последователност от етапи на решения до голяма степен е направлявана от наличните данни, подкрепяни и управлявани от различните филтриращи механизми, през които потребителите преминават.

В миналото полезността на бизнес данните е строго ограничена от това колко време може да бъде осигурено от предприятието, за да проследява и събира данни. Днес, обаче автоматизираните ERP системи, движени до голяма степен от мобилно-адаптирани приложения и принадлежащите услуги преминават през определен пазарен сегмент, и събират данни, където и когато се появи нова информация в рамките на клиентската база на компанията. Тези характеристики в крайна сметка се превръщат в доклади за бизнес анализ, които могат да бъдат използвани за тергетиране, насочвани, препродажби и освен всичко за по-висока конкурентноспособност.

Подготовка за бъдещи нужди

Предложението за ръст на приходите може да изглежда малко по-встрани от утъпкания път, тъй като използването на нова система в нова компания може доведе до различни резултати за мнозина. 

Ето защо, всеки добре финансиран start up трябва да включва в плана си правилно разглеждане и закупуване на подходяща ERP система като критична точка в планирането на капитала по време дискутирането на постъпленията на компанията. Има две основни причини за това предложение:

Още от ден едно на използването на ERP системата за означава, че компанията ще расте с по-добре проявена бизнес култура, преодолявайки множество скъпи и отнемащи време промени и предизвикателства, с които обикновено се сблъскват по-зрелите компании. Използването на ERP платформа ще създаде конкурентни предимства на компанията в ранните етапи в сравнение с конкурентите. Всяка стойност се натрупва при начисляването на ръст на приходите в съвкупността. Днес, ERP платформите базирани на облакса са все по разумни от към цени, така че почти всеки добре финансиран стартъп би могъл да се възползва от ERP подкрепа от самото начало.

По материали от erpfocus.com