Осветителни тела София

2
Добави коментар
1000firmi
1000firmi

Има една важна част от интериора, която често се пренебрегва при планиране, но е от изключителна важност за комфорта във вашия дом – осветлението. Сигурно много от вас ще възразят и ще кажат, че не се пренебрегва и че са прекарали часове в избор на осветително тяло. И това е вярно, но тук няма да говорим само за осветителни тела, а за самото осветление. Осветеността и начина на осветяване на помещенията влияе на комфортаи не говорим само за силата на осветяване, а за начина на разпределение на осветителните тела.

Светлината може да се използва по много начини, тя не е просто задължителна част от интериора, а може да се използва за допълнително подсилване на ефектите, които искаме да постигнем с мебелите. Също така може да се използва, за да се акцентира на дадени обекти.

Декорирането на дома е частта при която се откроява вашата индивидуалност. За това избора на правилните осветителни тела е може би най-важния елемент при интериорния дизайн и създаването на дом по вкуса ви. Ще наблегнем на пет области, на които трябва да се обърне внимание, когато се избират осветителни тела, за да можете да създадете обстановка отговаряща на вашите нужди.

 

1. Определeте какъв тип e светлината, която искате. Електрическите крушки предлагат значително разнообразни видове светлина и цветове, но не са подходящи за някои приложения. Халогенни, флуоресцентни и LED осветления – всички имат свои собствени ползи и степени на топлина на светлината и е важно да се определи кой вид на светлината е точно за вас. За пример флуоресцентните лампи са подходящи там където липсва друга осветеност, те дават пространство и чувство за по-светло, но излъчваната от тях светлина е студена.

 

2. Изберете правилния цвят. Имайте предвид, че цвета на осветителното тяло (пендел, плафон и т.н.) ще се отрази на цвета на светлина и на облика на помещението. Ако изберете бяло осветително тяло, то няма да повлияе на светлината в стаята, но ако изберете :

– червено, оранжево, жълто ще увеличите топлината в стаята

– синьо, виолетово ще увеличите студеното в стаята.

Може също така да изберете цветни крушки, за да подсилите определен ефект.

 

3.Изберете правилното осветително тяло. Избора на осветителни тела е много голям и е важно да изберете подходящото за вашето помещение. Ако помещението е много голямо изберете голямо осветително тяло или няколко малки. Не забравяйте, че светлината се разсейва и колкото по-голямо е помещението толкова повече осветителни тела ще ви трябват. Не забравяйте да съчетаете дизайна на на осветителното тяло с дизайна на помещението.

 

4. Акцентирайте специфични елементи. Светлината е един от най-евтините и лесни начини да се акцентира на дадени елементи и да се скрият други. Например ако осветите ъглите на нисък таван ще създадете илюзия за височина на помещението. Също така едно от най-красивите неща е осветено произведение на изкуството, например картина или скулптора. Лампи в ъглите създават илюзия за големина на помещението.

 

5. Бюджет за осветление. Както всички планирани покупки и тук ще трябва да определите бюджет. Цените на осветителните тела варират много, така че е желателно да направите проучване и да сравнявате цените. Едно добро място за такова проучване е интернет. От него може да потърсите информация за отделните производители, както и положителни и отрицателни черти на техните продукти.