“365 идеи за рисуване”

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

КНИГИCityKids
“365 идеи за рисуване”

“365 идеи за рисуване” е книга, с която децата няма да скучаят и няма да задават въпроси от рода на …. Какво да нарисувам?

Това не е типичен наръчник по рисуване, а сборник от цели 365 оригинални проекта – по един за всеки ден от годината, описани детайлно и занимателно.

В “365 идеи за рисуване” ще разпознаете стила на британката Фиона Уат, автор и на книгите “365 Художествени проекта от хартия и картон” и “Рисунки, драскулки и цветни завъртулки”. И тук илюстрациите са много непринудени, точно както в детска рисунка.

Следвайки указанията стъпка по стъпка, децата ще научат различни техники на рисуване и изрязване на хартия, както и други пактични съвети, като например, как се прави принт с картоф.

В проектите се отличава богата колекция от животни, включваща няколко породи кучета, котки, птички, пингвини, акули и насекоми. В книжката ще намерите още идеи за рисуване на морското дъно, градски пейзаж, футболно игрище, роботи, или просто симпатични драсканици и заврантулки.

Книгата ”365 идеи за рисуване” е подходяща за деца над 4 години. Издава се от издателство Фют и може да се намери в големите книжарници в страната. Цена 12.99 лв.

текст: Ани Димитрова