Мода от най-висока класа на Sofia Fashion Week AW 2016

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Най-големият моден фестивал България – Sofia Fashion Week AW 2016 – ще се състои от 12 до 16 септември в зала EFE на Hotel Marinela Sofia. Третото издание на мащабното модно събитие от най-висока класа ще протече в пет тематични вечери, в които ще бъдат представени общо 52 колекции и модни шоута на дизайнери, модни къщи и брандове от България и чужбина.

На 8 септември в Hotel Marinela Sofia се състоя пресконференция по повод събитието, в която участваха организаторите на Sofia Fashion Week AW 2016: Мария Бонева – собственик на 359 Model & Talent и Мариела Литман – представител на EFE Event Management, както и Калина Паскалева – PR мениджър на Hotel Marinela Sofia.

Пресконференцията откри и води проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, който обяви накратко програмата на събитието и участниците в пресконференцията.

В самото начало Мария Бонева представи лицата Sofia Fashion Week AW 2016 – Куини-Алис Николова и Богомил Христов.

Сред участниците в пресконференцията бяха Радина Маджид – представител на VERSACE и Виктория Гешева – представител на ESCADA, които за първи път ще участват в седмицата на модата в София. На пресконференцията стана ясно, че Sofia Fashion Week AW 2016 дава възможност за развитие на добри практики в сферата на модния бранш. Людмил Каравасилев – ръководител отдел „Корпоративни комуникации“ на METRO България – официален спонсор на събитието сподели, че МЕТРO България ще се възползва от възможността да подбере от предложенията на младите български дизайнери облекла, подходящи за бъдеща колекция на компанията. Даниел Бачорски – президент на „Бонанза-Бачорски“ – обяви, че от компанията ще изберат дизайнер, който да произведе тяхното фирмено работно облекло. В пресконференцията се включиха и дизайнери, които ще се изявят на модния подиум на Sofia Fashion Week AW 2016. Жана Жекова – трикратен носител на „Златна игла“ на Академията за мода ще е специален гост на Haute Couture–вечерта (14.09), когато ще се представя висша мода от топ дизайнери и висок клас марки от България и Европа.

По време на пресконференцията Жана Жекова показа избрани тоалети от колекцията, която ще представи на събитието. Евгения Борисова – дизайнер на Star-Dust, сподели, че ще направи атрактивно представяне на гала вечерта (16.09), когато е закриването с ексклузивни ревюта на световни гости и топ световни и български марки. На модния подиум Евгения Борисова ще покаже мода за 4 годишно момиче и за 60-годишната жена. Андреа Стефанова, която също участва в пресконференцията, ще направи своя моден дебют по време на четвъртата вечер (15.09) на SFW AW 2016.

Избрани облекла от колекцията на Андреа Стефанова бяха показани на пресконференцията, като стана ясно, че талантливата млада дизайнерка ще открие четвъртата вечер, която е по концепция на проф. Любомир Стойков. Венета Харизанова, която ще покаже колекция във втората вечер (13.09) на Sofia Fashion Week AW 2016, сподели, че в нейното ревю ще дефилират известни личности, но запази повечето от тях в тайна.

Режисьор на Sofia Fashion Week AW 2016 е Силвестър Лолов, а хореограф е Камелия Аврамова. Дрескодът на събитието е официален и фейс контролът ще е засилен. На Sofia Fashion Week 2016 няма да бъдат допускани лица под 16 години, а младежи от 16 до 18 години могат да присъстват с придружител. На 16.09 е голямото афтър парти с Fashion TV, които ще дават татуировки „Сваровски“. Ania J, която е официална певица/МС на Fashion TV и хост на повечето партита на модната медия, пристига в България за финалната вечер с бляскаво афтър парти на Sofia Fashion Week AW 2016. Anna Jasinska, както е истинското име на певицата, е неразделна част от партитата Fashion is My Religion на модния гигант в Ню Йорк.

Сред топ моделите, които ще дефилират на сцената на Sofia Fashion Week AW 2016 са: Юлия Юревич, Диляна Попова, Диана Иванчева, Марина Войкова, Радост Тодорова, Мила Христова, Жана Янева, Никол Николаева, Вероника Каролин, Анна Мария Ваклинова, Велина Узунова, Даниел Георгиев. Дебют като модел ще направи и участникът от Биг Брадър – Пламен Богданов.

Билети за събитието се продават в Eventim.bg. Повече информация можете да намерите в сайта на събитието: http://sofiafashionweek.com/

Етикети:
eMODNO да имам, Sofia Fashion Week 2016, дизайнери, Звезден свят, звезди, красиво, красота, мода, Моден свят, модерно, стил, Стилен поглед, стилно, събития, тенденции