Бандата на добрите – SHASH.BG Медии|Политика|Общество

2
Добави коментар
Ivan_Nachev
Ivan_Nachev

Помните ли първия ден, в който отидохте в гимназия? Помните ли надъхващото напрежение, че започвате нов непознат период в своя живот? Помните ли надеждата, че ей я нá самостоятелността – на една ръка и две бири разстояние? А помните ли страха си, че няма да ви харесат? Помните ли уплахата, че няма да може да се справите, помните ли ужаса, че ще бъдете отритнати? Искахте ли преди да отидете да имате някого, на когото да разчитате, че ще бъде до вас през цялото време и ще ви помога?

E, за някои хора всички тези усещания, а и милиони други, които ние никога не бихме били способни да си представим, се удесетворяват в този миг. Такъв е и случаят с Шон Гафни, роден със синдрома на Даун, започващ първия си ден в гимназията.

Родителите на младия Шон, притеснени от възможността тяхното момче да бъде тормозено от новите си съученици, отправят послание във Фейсбук с надеждата да открият някаква подкрепа. Тяхната молба бързо се разпространява и събира огромна група от последователи, изразяващи съпричастие към Шон и пожелаващи му приятни гимназиални преживявания. И в един заветен ден новината достига и до крайно неочаквана група хора, които решават да минат една стъпка по-напред. Трогнати от посланието на родителите на Шон, шепа посетители на местни клубове решават да организират доста необичаен ескорт на момчето до гимназията в първия учебен ден. А да, забравих да спомена, че това са байкърските клубове от региона, нали знаете, онези с дългите бради, кожените елеци и шумните мотори, от които често извръщаме поглед с уплаха, а някои дори и с отвращение.

Десетки моторджии от различни организации се събират, за да ескортират младия Шон до училище.

Идеята била да се покаже, че зад Шон има цяла армия от добронамерени страшила, които са готови да го подкрепят във всяка една ситуация. А и естествено да покажат, че въпреки синдрома си, Шон Гафни e по-вървежен и от топъл хляб, и си намира място, в каквато и среда да попадне.

Родителите и близките на детето неизненадващо били изумени от подкрепата на рокерите, а младият Шон влязъл гордо в училище с цяла гвардия от нови приятели.

И нещо повече – големите момчета зад страховитите кожени елеци подаряват на Шон персонализирана каска, за да го “заклеймят” официално като член на бандата.

Изглежда в този свят дори и на местата, които най-малко очакваме, има и нотката светла доброта. А Вие какво добро направихте днес?