Концерти на Serenity в България | Avenue – Charmyrose.com

34
347
Добави коментар
martinpetrov
martinpetrov

Трудно е да дадеш определение за музикалния стил на някои групи и една от тях е SERENITY. Как да вкараш в рамки и да категоризираш музика, която надхвърля обикновенното звучене и те пренася в друг свят ?  Всяка тяхна песен е невероятно пътуване в историята, една малка приказка която те отвежда в света на твоето въображение и те кара да забравиш за тук и сега. За това допринасят и текстовете на групата, които са посветени на различни моменти и личности от историята. Но нека цитирам тяхната лична история позовавайки се на техния официален сайт  : Професионалният път на SERENITY започва през 2004 г. в Тирол, Австрия. До момента групата има пет издадени дългосвирещи албума. Още в самото начало на кариерата си са поканени за откриваща група на концерт на Ronnie James DIO в родината си и публиката приема възторжено песните им, базирани на солидни метъл рифове, но с много мелодии, оркестрални секции и аранжименти, писани за няколко гласа.

Така се стига и до първите записи- първото им демо “Engraved Within”, издадено през 2005 г., получава изключително добри рецензии в цяла Европа и става „Демо на месеца“ в най-престижните немски специализирани списания Rock Hard и Metal Hammer. Следват договор с Napalm Records, издаване на първия им албум “Words Untold & Dreams Unlived” и турнета в Европа с MORGANA LEFAY, SACRED STEEL, THRESHOLD, MACHINE MEN, COMMUNIC, KAMELOT .

След издаването на албумите “Fallen Sanctuary”през 2008 г. и “Death & Legacy” през 2011г. и растящата популярност на групата, следват турнета с DELAIN, VANCANTO, XANDRIA и първо участие на легендарния фестивал Prog Power USA, където печелят много нови фенове и в Щатите.

В издадения през 2013 г. албум “War of Ages” освен вокалиста Georg Neuhauser пее и женски вокал и това разширява и обогатява звученето на групата.

През януари/февруари 2016 г. SERENITY издават петия си албум, озаглавен “Codex Atlanticus” – тук като втори вокалист се изявава и   Fabio D’Amore  , който безспорно показва страхотни вокални качества. Този албум може да се опише като Невероятна мозайка от масивен звук, кристално изпипани вокални партии, грандиозни симфонични аранжименти и безспорно завладяващ ритъм…

Но това е историята- много по- важно е, че на 13. 10 .2016 в София и на 15. 10 .2016 във Варна най- после и българските им фенове ще могат да ги чуят на живо ! По този повод поптитах Fabio D’Amore за няколко думи за българските фенове, неговите очаквания за тези концерти и защо досега групата не е свирила у нас. Ето и неговия отговор :“ Ами да, за пръв път сме в България! Ако всичко мине добре, в петък от 19:00 часа имаме интервю с националното радио „Радио Варна“. Бихме искали да промотираме  концертите си в България възможно най-много. Всеки път като посетим нова за нас страна сме много любопитни и развълнувани. Не сме сигурни какво да очакваме, но със сигурност знаем, че българските фенове са страхотни! Това в кои страни ще сме не зависи изцяло от нас- трябва да свирим там, където има достатъчна реклама и надеждни организатори, на които можем да разчитаме, че ще осигурят възможно най-добри условия за представлението. Няма нищо общо с личните ни предпочитания“.

Е, както обичаме да казваме ние- По- добре късно отколкото никога, а и след дългото очакване срещата със SERENITY ще е още по-невероятна. Така че ако все още не сте си закупили билети побързайте – за концерта в София може да ги намерите тук :  http://liveandloud.net/index.php?option=com_icagenda&view=list&Itemid=161&lang=en

Повече информация за тях можете да намерите и на сайта на групата  http://www.serenity-band.com/index.php/home.html

Related