Белоградчик и Магурата

1
170
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

ПРОГРАМА

Дата: 03.11.2018

Престой: Еднодневна

Цена: 35 лв.

1 ден София – Белоградчик – Пещера Магура
Отпътуване от гр. София , по маршрут: София – Ботевград –  Белоградчик . Пристигане в гр. Белорадчик. Градът се намира в югозападното подножие на Белоградчишкия венец на 545 м. надморска височина. Белоградчишките скали се разпростират на около 30 км. дължина, на до 5 м. ширина и до 200 м. височина. Наименованията на всяка от скалните фигури е плод на народното въображение. Най-известни от тях са Мадоната, Ученичката, Мечката и други. През вековете различните владетели изпозлвали умело непристъпността на скалите и стопанисвали крепостта, която да охранява стратегическите пътища минаващи през района. Първата крепост е построена от римляните през периода от I до III век. Значението й нараства след обособяването на Видинското царство. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за Пещера Магурата.
Пещера Магурата се намира на 17 км. от Белоградчик. Състои се от една главна галерия и три странични разклонения като общата дължина на трите галерии е около 2500 м. Температурата в пещерата е 12 градуса целогодишно. Според геоложки проучвания пещерата се е образувала преди 15 млн. години, което се доказва от праисторически рисунки, издълбани в скалите. Пещерата е известна със своето богатство на различни сталактити, сталагмити, сталактони и други. „Големият сталактон” в пещерата впечатлява посетителите с над 20 м. височина и диаметър на основата 4 м.  На изхода на пещерата е разположено Рабишкото езеро. Езерото е с тектонски произход. То представлява най-голямото по площ вътрешно езеро в България, като дълбочината му достига 35-40 м. Отпътуване за гр. София. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

Посещение на Белоградчишки скали;

Посещение на пещера Магурата;

Посещение на Рабишко езеро;

Екскурзоводско обслужване;

Туристическа застраховка на ЗАД „Армеец“.

Цената не включва:

Разходи от личен характер;

Приблизителни  входни такси за посещаваните обекти:

             – Белоградчишка крепост – 6 лв. за възрастни; 4 лв. за ученици и пенсионери;
             – Пещера Магурата – 10 лв. за възрастни; 8 лв. за ученици и пенсионери;

Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

Деца до 12 г. възраст – минус 4 лв.

Забележки:

Минимален брой туристи: 40 човека ;

 Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;

Лица над 70 годишна възраст не подлежат на застраховка;

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.

Работно време на Белоградчишка крепост от 1 април до 30 октомври – всеки ден от 09:00 до 18:00;

Работно време на Пещера Магурата за периода от 1 април до 30 октомври –  всеки ден от 10:00 до 17:00 (групите влизат на всеки кръгъл час);

При посещение на пещера Магурата се препоръчва носенето на връхни дрехи и удобни обувки, снимането в пещерата е разрешено;

Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;

Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160173150000009/05.11.2017 на ЗАД „Алианц България“ – гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец“.