Чък Бери издава албум на 90 години | Temaonline.bg

1
315
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ТВОРЧЕСКО ДЪЛГОЛЕТИЕ
Чък Бери издава албум на 90 години
Новата продукция ще се появи на пазара 38 години след последното заглавие Rock It от 1979 г.

25 Октомври 2016 12:47
0

принтирай

|

текст

Пионерът в рокендрол музиката Чък Бери, който наскоро навърши 90, съобщи, че догодина ще издаде новия си албум… след близо 4 десетилетия пауза.

Макар и с „леко” закъснение от 38 години новата продукция ще бъде своеобразно продължение на издадения през 1979 г. албум Rock It и ще включва колаборации с двете му деца.Предстоящият бокс сет на Бери със семплото заглавие „Чък” няма все още насрочена дата за релийз, но ще включва главно чисто нови песни изцяло написани и продуцирани от Бери.

От официалното изявление на китариста става ясно, че предстоящият проект е специално посветен на съпругата му, с която са заедно от 68 години, като се намеква и че това ще бъде заключителният албум в кариерата му. 

„Този запис е посветен на моята любима Тоди. Мила моя, остарявам вече! Работих толкова дълго по този албум и вече мога да окача обувките на пирона“ – казва Бери.

В записите участват синът му Чарлз Бери-младши на китара и Ингрид Бери – хармоника. На баса свири Джими Марсала, Робърт Лор е на ипаното, а Кийт Робинсън е барабанист. 

Записите са правени в родния град на Чък Бери Сейнт Луис.