ГРИМ ЗА ХЕЛОУИН – ВЕЩИЦА, ЗОМБИ, ВАМПИР | Наръчник

1
1008
Добави коментар
burgas82
burgas82

Как да се гримираме за Хелоуин

5 (100%) 1 vote

Всяко момиче мечтае да бъде истинска красавица, точно обратното обаче се случва  на Хелоуин, когато страшният вид е най-желания ефект на всеки празнуващ.

За да си направим оригинален грим за Хелоуин не е задължително да сме професионални гримьори. Това което ще Ви трябва са палитра сенки, молив за устни, молив за очи, а най-удачно и детски грим за лице на водна основа.

Незаменим елемент за макиажа е изкуствената кръв. Не се опитвайте да я имитирате с червило – стои изключително неестествено и разваля целия образ.

От какво може да се направи изкуствена кръв за Хелоуин:

От захарен сироп и червена сладкарска боя /или боя за яйца/. Сварен кисел с червена сладкарска боя / или боя за яйца/. Желатинова разтвор оцветен с червена сладкарска боя /или с боя за яйца/.

Без значение от рецептата, която ще изберете,  консистенцията не трябва да бъде прекалено течна. Към червения цвят може да се добави и няколко капки синя боя за по-голям ефект. Капчици засъхнала кръв можем да имитраме, като добавим към сместа черна боя.

 1. Как да се гримираме като зомби на Хелоуин 

Зомби – един от най-лесните начини да се гримираме на Хелоуин. Гримът може лесно да се направи и в домашни условия и е подходящ, както за момичета така и за момчета. Инструкции:

Характерно за зомбитата в тяхната много бледа кожа. Затова нанасяме много светъл фон дьо тен или база за грим. Върху лицето нанасяме пудра с най-светлия нюанс. С четка нансяме светло кафеви сенки под очите, като имитираме торбички под очите. Същите светло кафеви сенки нансяме и върху клепачите, чак до самите вежди. Рисуваме синини. Използваме тъмно сиви или кафеви сенки. Тушираме под очите, като най-вече наблягаме на вътрешния ъгъл на окото. Аналогично нанасяме от същия цвят и върху горния клепач. С четка и светло сиви сенки подчертаваме скулите. На устните нанасяме база за грим или фон дьо тен. Нанасяме малко червило в средата на устните,  без да очертаваме контура. Идеята е  да създадем ефект на небрежно изцапване с кръв…