Металик, силни цветове и естествени материали в интериора тази есен/зима

1
314
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Тази есен/зима в декорирането на дома ще преобладават металическия блясък, силните цветове и естествените материали. През студените месеци интериорът ще бъде вдъхновен от скандинавските и индустриалните стилове. Те се характеризират с по-грубите форми и изобилието на естествени материали. Независимо дали е несиметрично оформена маса/табуретка от дърво, тежки плетива или кожа, тези елементи внасят уют и топлина, дори ако в стаята преобладават по-студени тонове.

Мебелите са с по-остри форми и ясно изразени контури. Преобладават нестандартните съотношения, но и математически точните симетрии.

Актуалните фонови цветове са мръсно бяло, графит и “прашни” пастелни тонове, често бледо розово, кремаво, бледо зелено и сиво. Те са подходяща основа за надграждане на интериорния дизайн. Като фонови нюанси те преобладават, подчертавайки акцентните тонове.

Специалистите препоръчват да не оставяме интериора без цветно петно. Акцентните нюанси са петрол, маслина, тъмна циклама, керемида, горчица, студено синьо и тюркоаз – силни и достатъчно привличащи окото цветове, с които трябва да бъдем внимателни, за да не “задушим” интериора.

Металическият блясък този сезон ще бъде по-тъмен, в сивата и черната гама. Преобладават по-небрежните аксесоари, които наподобяват или дори са ръчна изработка.

Актуални са и грубо декорираните и оформени грънци, вази и съдове от бита. Материалите са естествени, а материите богати, плътни, често с несиметрични форми и обеми.

Тъй като и индустриалния и скандинавския стил проповядват пестеливо и минимализъм, акцентите са в по-големите аксесоари и в основните мебели в стаята. Те са практични, но не без доза екстравагантност.