Kouros – класически парфюм за мъже от Yves Saint Laurent

1
360
Добави коментар
Myscentbg
Myscentbg

Парфюмът Kouros на френската модна и козметична компания Yves Saint Laurent е представен през далечната 1981г. Ароматът е вдъхновен от посещението на Ив Сен Лоран в Гърция. Уханието се определя като луксозно, пикантно, лавадулово, кехлибарен аромат. Парфюмът се препоръчва при съчетание с романтично облекло, а негов автор е парфмеристът Пиер Бурдон. На базата на това ухание, създадено преди повече от 30 години във времето са създавани множество аромати със същото основно име и парфюмна формула.

Kouros Cologne Sport от 2003г. с основни съставки жасмин, кедър, бергамонт, подправки, циклама.

Kouros Cologne Sport Eau d’Ete Summer – дървесна категория аромат за мъже, представен през 2004г.

Kouros Eau de Sport е на пазара от 1986г., като в него се усещат ароматите на билки, пелин, кехлибар и корал.

Kouros Eau de Toilette Tonique – ухание представено през пролетта на 2011г. Базиран на класическото Kouros ухание, в новото издание ароматната формула е презаредена с цитруси и морска трева. Флаконът и картонената опаковка са обогатен с гръцки мотиви. Новото издание Kouros Eau de Toilette Tonique е затворено във флакон от светло синьо, предлага се в разфасовка от 100 мл. и ограничено количество.

Kouros Eau de Toilette Tonique е същото ухание като предходното, но пуснато като ново издание през 2014г.

Kouros Eau d`Ete е лимитирано издание пускано на пазара през годините 2002г., 2005г  и 2006г.

Kouros Energizing 2010 – тоалетна вода, представена в лимитирана серия. Свеж и зареждащ аромат с нотки на цитруси, кожа, дървесни и морски акорди

Kouros Fraicheur – дървесно шипров аромат от 1993г.

Kouros Summer аромат от април 2008г., представен като ограничена серия само за лятото, базирана на фамозното Kouros ухание. Предлага се само в опаковка от 100 мл. Флаконът прави впечатление със своите нюанси от тъмно синьо в центъра на бутилката и белите букви с името. В ароматната молекула на Kouros Summer има морски и дървесни нотки, мандарина, бергамонт и кехлибар.

Kouros Tatoo от 2007г. вдъхновен от древна Гърция. Ярко слънце, свежо море и топлината на загорялото от слънцето тяло са в основата на композицията на аромата. Бутилката е изрисувана с геометрични мотиви, характерни за гръцката архитектура. Свежестта на цитрусите във връхните нотки се трансформира в морска свежест и мекота, идваща от цветните акорди на жасмин.

Yves Saint Laurent Kouros Silver е в магазините от 2015г. Това е нова, модерна интерпретация на превърналия се в икона аромат Kouros от 1981г. Kouros Silver е предназначен за летния сезон, защото е по – свеж и прохладен от оригинала. Ароматът е разработен от Оливие Пешо и Мишел Жирар.

Posted by
Svetlin Simeonov