Одрин и музея на Балканската война

1
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

ПРОГРАМА

Дата: 27.02.2016

Престой: Еднодневна

Цена: 42 лв.

1 ден  27.02.2016г. СОФИЯ- ОДРИН-СОФИЯ

Отпътуване от гр.София в 5:50 ч. в посока Капитан Андреево. Пристигане в град Одрин преди обяд. Разходка във втората османска столица след Бурса, известна като града на пехливаните и плодородието.  Градът е основан  от  римския  император  Адриан под името Адрианопол. През  вековете , градът  е  попадал под  властта  на  българи , кръстоносци , турци , гърци и руснаци . По – късно  за  столица  на  Османската  империя  е  избран  Истанбул  и  Одрин  се  превръща  в живописна  провинция . Тук се намират две български църкви „Св. Св. Константин и Елена” и „Св. Георги”, както и втората по големина джамия в Турция „Селимие”, известна с красивите си мраморни резби, керамични мозайки и най-високите минарета в страната.  Посещение на Музея на Балканската война, който се намира на най-восоката точка на града. В него се съхраняват множество документи, оръжия и униформи на участващите във войната.  Пред музея се намира паметника на Шукри паша, който е бил командир на гарнизона на Одринскта крепост по време на Балканската война. Посещнение на българската църква „ Св.св. Константин  и Елена”, която е отворена за посещение за туристи.  В близост до църквата се намира и най-голямата борсата . Там ще можете да си закупите баклави, локуми, кори за баница, както и перилни препарати на ниски цени. След това се отправяме към района на най-красивата джамия, великолепното творение на архитекта Синан. Свободно време за обяд. В следобедните часове отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:

транспорт с комфортен туристически автобус; туристическа програма в Одрин; екскурзоводско обслужване; Мед. застраховка на ЗАД„Армеец“ , с асистанс на стойност 5000 евро.

Цената не включва:

Разходи от личен характер; Входни такси за посещаваните музеи; Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

дете до 12г. – минус 4лв. 

Забележки:

Минимален брой туристи: 40 човека; Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена; Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка; Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители; Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията. ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160153070000031/05.11.2015 на ЗАД „Алианц България“ – гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55 Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец.