Как най-безболезно да се разделим с любимия | Списание БИЖУ

1
299
Добави коментар
Biju_shop
Biju_shop

Разбрали сте, че партньорът ви не е за вас и обмисляте да го напуснете. В последните няколко седмици, дори и месеци, анализирате ситуацията и набирате смелост да го направите. Има няколко начина за раздяла: от безболезнен за него, до направо отвратителен. Вие изберете как да го направите:

1. Състрадателен: Каните го в заведение и го ласкаете, благодарейки му за всички хубави моменти. Изтъкнете, че имате нужда известно време да бъдете сама, за да обърнете внимание на кариерата си/бизките си/образованието и т.н. Обяснете у, че сте се срещнали в неподходящ моент и може би в друг етап от живота ви нещата биха се развили по друг начин. Ако трябва, платете и сметката.

2. Обиден: Изпращате му съобщение по телефона/скайп/вайбър/фейсбук и т.н. Посланието трябва да е кратко, ясно, да не съдържа двусмислици, за да сте сигурна, че ще бъдете правилно разбрана.

3. Деликатен: Любезно му обяснете, че с чувствате нещастни и няма смисъл да продължавате заедно. Ако сте навън, може пак да почерпите.

4. Ужасен: Ако живеете заедно, съберете нещата му, оставете ги пред вратата и сменете ключалката. Обадете се на близките му приятели и роднини и разкажете неприятни неща, които е споделил за тях.

5. Безчувствен: Кажете му директно, че не го обичате повече. Никой няма вина, просто се е случило. Не забравяйте да му пожелаете всичко най-добро.

Какво да правите след раздялата?

– Отдъхнете си, вече няма кой да ви мрънка. Няма да има скандали, обвинения и безмислени обяснения; – Направете си равносметка: какво ви дразнеше в бившия, за да не го допусте при бъдещия си партньор; – Не се затваряйте вкъщи, не изпадайте в самосъжаления и не се тъпчете с вредна храна. Не търсете чия е била вината; – Обадете се на позабравените си приятелки и излезте с тях, с колеги, с роднини. Обърнете внимание на хора, които сте пренебрегвали, заради връзката си; – Заредете се със сила, за да издържите на страдалческите посещения или обаждания от бившия. Възможно е да чуете реплики от типа „Промених се“, „Върни се при мен“, „Не мога да живея без теб“. На моменти може наистина да се запитате дали да не го приемете обратно. Появи ли се колебание – припомнете си всички причини, заради които се разделихте с него. Ако не сте убедена в решението си прочетете, Може ли да бъде успешен вторият опит в любовта?

Не забравяйте, че да сте сама не е страшно. Самотата е полезна, за да си изградите нови критерии, които да ви срещнат с голямата любов.

Имате нужда от лайф-коучинг, пишете ни на [email protected]