Ревността и как можем да я избегнем | Списание БИЖУ

3
299
Добави коментар
Biju_shop
Biju_shop

Ревността е сигурен начин да отровим живота си, този на партньора и често е основание да сложим край на връзката ни. Следващите ситуации и съвети могат да помогнат на мъжете и жените по-лесно да я приемат и превъзмогнат. Ето кога най-често се проявява ревността и как можем да реагираме:

1. Често се срещате с приятелите си, почти всеки ден дълго говорите с тях по телефона. Обикновено партньорът се чуди какво толкова има да си кажете и дали тези разговори не са с някой по-специален човек. За да предотвратите унизителното ровене в телефона, по-добре седнете и поговорете за страховете си. Не обвинявайте и не предизвиквайте оправдания. Откритото споделяне на страховете ви от конкуренция ще задълбочи връзката ви и ще успокои вътрешните ви терзания.

2. „Доброжелател“ ви казва, че е видял половинката ви в заведение и май не е била сама. А и на вас ви се струва променен/а, някак си сияещ/а. Първата ви мисъл е, че е невъзможно, но никак не ви става приятно. Всъщност си забранявате да ревнувате, опитвате да омаловажавате слуховете, но вътрешно сте неспокойни. Колебанието да проверите често е продиктувано от страх да не научите истината и да не се наложи да предприемете действия и вземете решения. И в този случай най-добре е да поговорите, да попитате спокойно и да изясните случая. Каквото и да се е случило, по-добре е да сте наясно, отколкото сами да си измисляте сценарии или да „дебнете“ половинката си.

3. Заедно сте на парти. Докато се забавлявате, виждате половинката си да се заговаря с непознат/а. По-късно разговорът преминава в открит флирт. Не се намесвате, но на връщане към дома – скандалът е неизбежен. Ревността в този случай е съвсем основателна и важна, защото показвате, че половинката е минала границата. За да избегнете скандала, можете още на партито да отидете при тях и да започнете приятелски разговор. Трябва ясно да покажете, че подобен флирт за вас е недопустим, както и да сте наясно доколко партньорът е готов да уважава чувствата ви.

4. Във нова връзка сте и изпитвате ужасна ревност. Дали е заради минали преживявания или новата ви половинка предизвиква неподозирани за вас чувства?! Каквато и да е пречината, вместо да се правите на детектив, надникнете дълбоко в душата си, а след това поговорете с половинката си. Предишни изневери могат да провокират ревността, но си припомнете, че сте с нов човек, дайте му шанс. Не забравяйте, че не е задължително да ви се случи същото, защото хората са различни, а новият партньор може да е истинската ви половинка.

5. Жена ви се връща на работа след отпуск по майчинство. Облича се красиво, гримира се редовно. Струва ви се по-различна, по-привлекателна и дори по-предизвикателна. От горе на всичко работи и с мъже. Започва да ви раздира луда ревност. имате два варианта – да започнете да се страхувате и да я ограничавате или да и признаете, че и за вас е много по-привлекателна. Вторият вариант със сигурност ще ви помогне да я запазите, докато първия със сигурност ще доведе до излишни пререкания и нерви.

Има още много ситуации, в които ревността се появявя, проявява и дори съсипва връзките между иначе обичащи се партньори. Споделете и вашата история на [email protected] .