2 300 деца пяха „Високи сини планини“

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Днес във всички детски градини на район „Централен” се проведе „Часът на Земята в детската градина”, по време на който всеки педагогически екип осъществи своите идеи за най- подходящото му отбелязване – почистване на двора и засаждане на цветя, работа с природни материали, рисунки, куклени представления с подходяща  тема, игра със слънчеви зайчета, подвижни игри на открито и др. В част от детските заведения децата изпратиха в небето балони с послания за опазване на Земята.

По идея на кмета на район „Централен” Райна Петрова точно в 11 часа всички деца от детските градини в район „Централен” (повече от 2 300) изпяха  „Високи сини планини”, за да почетат красотата на българската природа.

Утре от 20,30 до 21,30 часа ще се проведе петото поредно издание на глобалната инициатива „Часът на Земята”, традиционно отбелязван със загасяне на осветлението за един час и различни дейности за привличане на вниманието на хората към климатичните промени.

В тази връзка от администрацията на район „Централен” са  информирали детските градини и училищата за предстоящото събитие и се раздават подходящи материали. Темата ще бъде включена за запознаване на децата и подрастващите по различни достъпни за тях начини и форми.