Фестивал на Пеглената колбасица в Пирот (от София и Пловдив)

1
306
Добави коментар
globlo

Вариант 1: Отпътуване от София, пл. Ал. Невски в 8:00 ч. по маршрут Калотина – Пирот (Цена 15 лв.). Вариант 2: Отпътуване 6:00 ч. Пловдив от паркинга на хотел Тримонциум по маршрут София – Калотина – Пирот (Цена 30 лв.). 

Пристигане в Пирот. Свободно време за разглеждане и дегустация на „пиротската виагра“. Този вид на колбаси е произведен от най-висококачествени различни видове меса, смесени с подправки. Този вид „колбасица“ се произвежда още от времето на Османската империя. За Peglana колбаси се използват внимателно подбрани парчета от козе, овче и говеждо месо. Също може и магарешко месо. Абсолютно забранено е свинско месо по две причини: първо – защото е бързо развалящ се продукт и друга причина това е произхода на продукта, свързан с османския период. Peglana трябва да бъде горещ, защото магията е в горещите подправки, специфичния им вкус. Средната температура при производството на колбаса трябва да бъде между минус пет и плюс пет градуса. Поради тази причина, най-добрият период за производство на Peglana е от началото на ноември до края на декември. През периода на съхнене, колбасите на всеки два или три дни се гладят или пресоват, ето защо този вид наденица се нарича Peglana (изгладено) и се оформят като подкова. 

В 17.00 ч. отпътуване за България. Пристигане на пл. Ал. Невски около 20 ч., в Пловдив около 22 ч.. 

Транспорт с лицензиран туристически автобус автобус 
Екскурзоводско обслужване 
Медицинска застраховка за лица до 69 г. с 2000 евро покритие към ЗК Евроинс
Пътни и гранични такси

Разходи от личен характер 
Входна такса за посещение на изложението 400 динара 
Застраховка за лица над 69 г. – 2 лв. 

Необходими документи: лична карта 
За деца до 18 г., придружени от единия родител, или от друг човек – нотариално заверена декларация от липсващия родител или от двамата родители и валидна лична карта или валиден задграничен паспорт 

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 30 пълноплащащи туристи 
Срок за уведомление при недостигнат брой туристи – 2 дни преди дата на тръгване. 
Туристическата агенция си запазва правото на промени по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти. 
При записване се внася пълната сума.