Да се погрижим за маникюра и педикюра си | Списание БИЖУ

2
312
Добави коментар
Biju_shop
Biju_shop

Най-напред трябва да се погрижите за състоянието на ноктите и ръцете си. Ако ноктите ви лесно се чупят, не ги носете много дълги. Можете да ги оформите в квадратен маникюр и да ги масажирате всяка вечер със специален крем или малко зехтин. Обърнете внимание и на хранителния си режим, защото липсата на полезни хранителни вещества също се отразява на ноктите. Бирената мая, морските дарове и рибата са много полезни не само за ноктите ви. Ако не успявате да набавите необходимото с менюто си, то приемайте подходящи хранителни добавки. Грижата за ръцете не е по-малко важна. Кожата им също има нужда да бъде редовно защитавана и подхранвана. Добре е след всеки измиващ продукт, да хидратирате ръцете си с подходящ крем. Той трябва да е обогатен с подхранващи съставки. Веднъж седмично правете пилинг на ръцете си и след това нанасяйте плътен слой крем. Можете да приготвите смес от бадемово масло и зехтин, която ще направи ръцете ви нежни и гладки. Използвайте ръкавици, когато вършите домакинска работа. Така освен ръцете, ще предпазите и маникюра си. През слънчевите месеци използвайте кремове за ръце с UVA/UVB защита, за да забавите процесите на стареене на кожата. През студените месеци, носете ръкавици.

Вижте още тук … Стъпки за перфектен маникюр: 1. Премахнете всякакви следи от стария лак с помощта на лакочистител без ацетон. 2. Измийте добре ръцете си, за да премахнете остатъците от продукта, защото колкото и щадящ лакочистител да ползвате, той изсушава плочката на нокътя. 3. Потопете ръцете си за няколко минути в сапунена вода, за да омекотите кожичките около ноктите. 4. Ако има нужда, избутайте кожичките с шпатулка навътре. Отдавна не се препоръчва изрязването им, защото са възможни инфекции, а и те предпазват ноктите. 5. Подсушете ръцете и потопете ръцете си в съд с предварително приготвена смес от хладка вода и малко зехтин. Така ще подхраните и заздравите нокътя. 6. Подсушете ръцете и ноктите и сте готови за полирането им с помощта на специална пила. Така ще премахнете стриите на плочката и ще им предадете естествен блясък. 7. Изпилете ноктите като винаги започвайте от края към центъра и само в една посока, за да не се нацепва. Не се препоръчват метални пили, защото могат да увредят повърността на нокътя. 8. Поставете хидратиращ крем върху ръцете, като внимавайте да го разтелете добре по пръстите и в областта на ноктите. 9. Изчакайте да попие добре и вече сте готови за лакиране на ноктите. 10. Започнете с нанасянето на основа. Тя защитава и заздравява нокътя. – Ако ноктите ви са меки , изберете заздравяваща основа; – Ако ноктите ви лесно се чупят, изберете втвърдител; – Ако ноктите ви са сухи, изберете подхранваща основа. 11. Когато основата напълно е изсъхнала, нанесете първия слой лак. Нанася се от средата към краищата. Ако се налага, нанесете и следващ слой, но едва, когато първият е изсъхнал. 12. Прегледайте ноктите и отстанете излишъците с помощта на клечка за уши, потопена в лакочистител. 13. Щом лакът е изсъхнал, нанесете топ лак, за да го съхраните по-дълго.

Вече можете да се похвалите с перфектия си маникюр.

Вижте още тук … Съвети при избор на цвят: – Дискретните нюанси са подходящи за ежедневието и лесно се съчетават с облеклото. – Червеният цвят е символ на женственост и е много шик за вечерта. Ако искате да го носите и през деня, то маникюрът ви трябва да е къс. – Тъмните тонове са съвършени, но за зимата. През лятото залагайте на светли нюанси, които ще подчертаят загара ви.

Стъпки за перфектен педикюр: Веднъж месечно, но ако се налага и по-често (дори и през зимните месеци): 1. Почистете ноктите си с лакочистител, изрежете ноктите и ги изпилете с мека пила. 2. Потопете краката си във ваничка с топла вода (не гореща), в която има добавен течен сапун, сода бикарбонат или 120 мл оцет. Постойте известно време и подсушете. 3. Избутайте кожичките, около ноктите, навътре с шпатулка. 4. Ако се налага отстранете загрубялата кожа с подходяща за тази цел пила. 5. Масажирайте нежно стъпалата с ексфолиант и изплакнете. 6. Подсушете и нанесете хидратиращ крем по цялото ходило. Изчакайте да попие добре. 7. Вече можете да нанесете лак, като следвате съветите при лакиране на маникюр (основа-слой лак-слой лак- топ лак).

Вижте още тук …